От х:

Днес в x:

Торти срещу рисунки в Деня на земята

Торти срещу рисунки получиха децата от Свиленград по повод Деня на Земята, който по целия свят се отбелязва на днешния 22-ри април.

Природата, аз и Свиленград” беше темата на конкурса за рисунка на асфалт. По нея ученици от петте местни училища изрисуваха с разноцветни тебешири идеите  и представите си за опазването на околната среда и планетата на площад „5 октомври” в центъра на южното градче.

Конкурсът е част от общинската кампания „За чист и красив Свиленград”. по нея са  набелязани различни мероприятия, сред които и о пролетното почистване на града и района през целия месец април.

По инициативата ще бъдат изчистени обществени места, нерегламентирани сметища, междублокови пространства, дворове, прилежащи терени към исторически обекти, еко пътека в с. Мезек, паркове.

Освен почистване в общинската кампания бяха засадени и дръвчета. До края на сезона в обществените зелени площи ще се извърши засаждане на 40 000 цветя - тагетис, агератум, циния, антуриум, катарантус, алтернатера, и дървета от видовете кълбовидна и пирамидална туя, ацер, шестил и акация.

Всички училища участват в кампанията със свои еко инициативи, а в детските градини през целия месец се провеждат образователни часове за разделното събиране на отпадъци, почистване на природата, опазване на водата, растенията и животните.

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини