От х:

Днес в x:

Дървото стана като за момиченца, ПМГ - детска градина

Дървото светна в розово за радост на момиченцата

Хасковската гимназия по дървообработване и строителство грейна в нежно розово по фасадата на основния си корпус, след дълго продължаващия процес по поставяне на външна изолация. Резултатът е добър, като се изключи фактът, че е в същия нюанс като бебешките колички за момиченца. Розовото прелива от по-наситено към по-бледо, но си е категорично розово, въпреки опитите на някои учители да обяснят, че всъщност е нещо друго. Обясненията обаче не минаваха пред мъжката част от учениците, които недоволно коментираха, че „мязат на девически пансион“.

Девойките обаче бяха доволни, още повече, че вече са почти половината от 660-те възпитаници на гимназията. В последните години Дървото загуби характера си на мъжка територия и ежегодно се населява от все повече момичета. Които май се оказват и по-добри, включително с шпаклата и мистрията. Само преди две седмици хубавата Цвети Костова от 11-ти клас би всички майстори в уж мъжкия занаят боядисване и мазилка. Преди година пък друга майсторка Яница Калайджиева донесе слава на училището си с умения в шпакловката.

И в ПМГ не останаха по-назад по екстравагантност. „Математиката“ светна в такава пъстрота, на която можеше да завиди всяка детска градина-ярко жълто и оранжево на розови и лилавеещи геометрични фигурки. Липсваха само характерните зайчета и сърнички, но пък те са налични, при това на живо, на всеки 15-ти септември.

Г.Христов

Които полека лека стават преобладаващата част от възпитаниците на гимназията
Част от тях, като Цвети Костова печелят златни медали и слава за гимназията си
Математиката стана най-пъстрата ученическа фасада в Хасково
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини