От х:

Днес в x:

Сляха детските градините, 5 директорки стават учителки

Ели Костова на ОДЗ 16 остава шеф, понеже е от "приемащите" детски градини

Детските градини на Хасково се сляха от днес и от 17 станаха 11. Всички 13 забавачки по селата пък се обединиха в 1 Мега, с правоприемник тази в Стамболийски, под името „Вихрогонче“. Нейният директор ще бъде досегашният шеф на бившата Оздравителна в Хасково Петранка Кирякова. Тя обаче ще е вр.и.д. до провеждането на конкурс .

В останалите обединени детски градини няма да има конкурси. Директори ще бъдат тези на „приемащите“ детски градини. Така например шеф на ЦДГ/вече ОДЗ/ №3, до СОУ „Васил Левски“ си остава Галя Милкова, а началничката на погълнатата ЦДГ №2 Виолета Тенева е получила предложение да бъде преназначена като детски учител. По наша информация тя е отказала тази чест и е предпочела да излезе от системата.

Директор на ОДЗ №1 на ул. Македония си остава Антоанета Каменова, която приема ОДЗ №5 в кв. Хисаря. Нейната директорка Весела Янкова става учител. Откритата едва миналата година ОДЗ 4 „Ежко Бежко“ до бившата Автошкола на бул. „Раковски“ се влива в ОДЗ 16“Славейче“ на ул. Брацигово с общ директор настоящата шефка на „славейчетата“ Ели Костова. Елена Каръмова от „Ежко Бежко“ ще и бъде подчинена. Христинка Петкова запазва поста си в ОДЗ 19, до бул. „Васил Левски“, в което се влива ЦДГ № 9 срещу ПМГ. Нейната директорка Красимира Спатовска вече е шеф в ОДЗ 22 на мястото на станалата баш шефка на всички детски градини в Хасково Елина Арнаудова. ОДЗ 17 „Иглика“ приютява ОДЗ 7 „Здравец“ като директор си остава Венета Тенчева, а споменатата Кирякова отива на село. Бившата шефка на детските градини в общината Петронка Ганашева отново е шеф, при това на обединените ЦДГ 10/зад Общината/ и ОДЗ 11/ в Република/. Тамошната директорка Илияна Лесингерова също е подала молба за преназначаване като учител.


Незасегнати от сливанията остават градините под номера 15 „Слънце“, №18 „8-ми март“, № 20 „Весели очички“ и № 22 „Звънче“ както и детската градина по изкуствата. Те ще бъдат ръководени от досегашните си директорки Анна Йорданова-Кинева, Гергана Бойчинова, Иванка Илчева, Красимира Спатовска и Лиляна Хубенова.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини