От х:

Днес в x:

Пощенска банка вече е собственик на "Пиреос България"

Пощенска банка съобщи, че вчера е приключила придобиването на Банка Пиреос България.

До юридическото сливане банка Пиреос България ще остане дъщерно дружество на Пощенска банка.

Очаква се операционната интеграция да се осъществи до края на годината. До приключването ѝ клиентите на двете банки ще продължат да се обслужват в настоящия формат: клиентите на Пощенска банка в клоновата мрежа и чрез електронните канали на Пощенска банка, а клиентите на Банка Пиреос България ще бъдат обслужвани в клоновата мрежа и чрез електронните канали на Банка Пиреос България.

Разработват се и общи продукти и услуги за клиентите на двете банки, а иновативната дигитална апликация – чатботът ЕVA 2.0, ще бъде пусната в следващите седмици, за да отговаря на клиентски въпроси. След приключване на юридическото сливане, системите и процесите на двете банки постепенно ще бъдат интегрирани.

Пълна информация за основните дати от процеса на обединение на Пощенска банка и Банка Пиреос България ще бъде своевременно публикувана в сайтовете www.postbank.bgи www.piraeusbank.bg, а клиентите на двете банки ще получават ясна и навременна информация за процеса и актуална информация за банковите услуги, се казва в съобщението.

Пощенска банка е част от Юробанк груп - регионална банкова група с основни акционери канадски и американски фондове. Сделката за българското поделение на "Пиреос" е част от стратегията на групата за разширяване на международната ѝ дейност с фокус върху пазари, на които е лидер.

"Пиреос" е трета банка с гръцки собственици, която сменя собственика си в България в рамките на 3 години - след като Пощенска купи българския клон на Alpha Bank и ОББ, която беше купена от белгийската банково-застрахователна група KBC и се сля със Сибанк. В резултат на сливането Пощенска банка става третата по размер на кредитния портфейл и пазарен дял над 10%.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини