От х:

Днес в x:

През 2013-а: 32 деца в Хасково жертви на насилие, 5 с полицейска закрила

Отчетът на комисията не предизвика интереса на общинските съветници и те го гласуваха без коментар

32 деца в Хасково са били жертви на насилие, за 5 е била приложена мярка „полицейска закрила“. Установено е дете, което проституира, друго пък проси. 5 хлапета от други общини пък са били спипани да просят в Хасково. 60 сигнала през годината са подадени за непълнолетни родилки.

Данните са от годишния отчет на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, който днес бе приет без обсъждания в Общинския съвет. Отчетът е подписан от секретаря на комисията Юлия Динкова.

През миналата година местната комисия е работила с 45 проблемни деца. Приложената графика показва устойчива тенденция към намаляването на регистираните случаи – от над 120 хлапета с противообществени прояви през 2006 година броят им спада рязко до 50 през 2007-а, а през 2009-а - до двадесет и няколко случая. После отново нараства.

В отчета са приложени и данни от Детска педагогическа стая в МВР. Там през 2013 г. водените на отчет дела с непълнолетни са 127. 39 от тях са извършили престъпления по смисъла на закона, предимно кражби и сбивания. В МВР са били подадени и 10 сигнала за малтретирани деца.

Отдел „Закрила на детето“ пък е работил по 389 случая на деца в риск.

Тодор Кръшков



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини