От х:

Днес в x:

Разведен бракониер гърми сърни заради издръжка, гони го полиция

Налегнат от недоимък за издръжката на дъщеря си, разведеният Айгюн от Селска Поляна, община Маджарово, отстрелял сърна, за да я продаде за някой лев. Айгюн закъснявал с парите за детето и решил да си докара допълнителен доход с чифтето, въпреки че в момента има забрана за ловуване. За нещастие на 39-годишния мъж, служители на горското и полиция го засекли в местност между харманлийското Върбово и Селска поляна. Айгюн надлежно бил скрил пушката и ловните улики, но униформените го разпознали заради щъкащото около него ловно куче. Като видял, че проверката няма да се размине, мъжът хванал гората, като захвърлил раницата. В нея била убитата и вече одрана сърна.

Днес Айгюн бе издирван от полиция в родното си Селска поляна, потвърди кметския наместник Шукрие. Айгюн обаче бил в неизвестност втори ден и по всичко личи, че не се е връщал у дома си след злополучната засечка с полицията в шубраците. Мъжът не може да се крие дълго, понеже ще си загуби работата като пазач в близката фотоволтаична централа, освен това бил в пробация и трябвало да се подписва в кметството два пъти седмично. Мъжът е застрашен от обвинение в бракониерство, а както се оказало впоследствие, и разрешителното му за оръжие било изтекло.

Отстрел на дивеч извън ловния сезон се наказва с глоба от 1000 до 10000 лв, отделно от това бракониерът може да бъде съден по НК и евентуално да влезе в затвора.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини