От х:

Днес в x:

Украинка иска да прави забавачка в Хасково, бедните да плащат по-малко

33-годишната украинка Янина Книшкнишенко мечтае да открие детската градина в Хасково, в която бедните да плащат по-малки такси.

Янина Книшкнишенко е родена в Киев от брак между рускиня и украинец. Образованието си завършва с магистърска степен по дефектология в родината си. Четири години живее в Германия, където работи в структурата на Нокия. Има и второ висше образование по спортна психология.

От 2008 година живее в Хасково. Има син в предучилищна възраст. Голямата мечта на младата жена е да успее да създаде частна детска градина в града, в който се е установила. Дори има разработен и бизнесплан за това. Смята да тегли кредит и да финансира начинанието си. Смята, че таксите трябва да са според възможностите на родителите, за да се изпълнява и социалната функция на детската градина. Възнамерява да приеме, наред със здравите деца, и такива с физически увреждания, за да се интегрират успешно в обществото.

Ако това стане, мечтата ми ще е сбъдната и ще имам най-истинската радост на света, защото децата трябва да растат заедно, а не разделени. Така от малки ще се научат на толерантност и взаимопомощ. Неща, които в голяма степен липсват на сегашното поколение и в Украйна, и в България“, смята Янина.

Как една 33 -годишна жена, наполовина рускиня, наполовина украинка, с впечатления от подредения живот в Германия и минала през препятствия в България, реагира на днешните събития, четете в интервю с Янина по-късно.

М. Манолова

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини