От х:

Днес в x:

Мис Хасково: Алекс ми предложи 5000 евро да натопя Антон

Джулия Трендафилова (в средата) стана Мис Хасково през 2011 г.

 

„Алекс ми предложи 5000 евро, за да си променя показанията и да кажа, че Антон е шофирал джипа“. Това заяви днес пред съда пострадалата в катастрофата на булевард „Илинден“ Джулия Трендафилова, която бе обявена за мис Хасково през 2011-а. Тя е и частен обвинител в процеса, заедно с родителите на загиналия Антон. Подсъдимият Алекс Кутетеров пък репликира, че самата Джулия му искала тази сума, за да признае, че тя е управлявала автомобила.

20-годишният младеж е подсъдим за смъртта на връстника си Антон Колев, който загина в нощта на 15 срещу 16 юни 2012 г. Тогава кръвната проба отчела 1,7 промила алкохол, а джипа се движил със 118 км/ч. Обвиняемият обаче отказа да разкаже кой според него е бил зад волана, както и други подробности от жестокия инцидент.

Алекс и Джулия били гаджета от февруари до октомври-ноември същата година. Разделили се по това време, тъй като момичето заминало да следва в София. Разговорът за парите станал през септември.

След инцидента се породиха подозрения за това, кой е бил зад волана, въпреки че разследващите са категорични, че Алекс е управлявал Маздата. В тази насока категорична в показанията си бе и Даниела Вълчева, която също е била в джипа по време на инцидента и бе пострадала. Тя разказа, че в злополучната нощ са били на „Ямача“ до Богородица. Оттам се отправили към бензиностанция „Лукойл“, но преди това се отбили в магазин „Килера“ да купят бира. След 2 часа тръгнали от бензиностанцията и Джулия се качила зад волана. Алекс и Антон я подканвали да кара по-бързо. Край Цигарената Алекс поискал да се сменят и седнал зад волана. Антон и Даниела се прегърнали на задната седалка, тъй като джипът се движел много бързо и се притеснили.

Днес показания дадоха и родителите на загиналото момче. Те разказаха, че Антон излязъл вечерта и повече не го видели.

Процесът продължи с разпит на останалите 10 явили се свидетели и вещо лице. На следващото заседание на 24 април показания ще дадат експертите, изготвили съдебно-медицинската експертиза и автотехническата. Ще бъде призован за разпит и още един свидетел.

Анета Кутелова

 

 

Мястото на инцидента
Смачкания джип

Подсъдимия Алекс Кутетеров с адвоката си
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини