От х:

Днес в x:

Джебчийка с 6 присъди спипана да краде 300 лв. от търговец

Акцията на полиция и жандармерия започна от Узунджово

Джебчийка-рецидивист, осъждана 6 пъти, е била спипана отново да краде на пазара в Димитровград. Крадлата била закопчана докато се опитвала да свие 300 лева от търговец. На рецидивистката е  повдигнато ново обвинение. Това е съобщил шефът на областната дирекция на МВР в Хасково комисар Ангел Цанков на среща с червената депутатка Смиляна Нитова.

На срещата е била отечетена като успешна специализираната акция на полицията срещу престъпността в малките населени места. Според МВР кражбите по селата са намалели наполовина.

От началото на операцията, започнала на 10 февруари, досега са регистрирани 11 престъпления, като за същия период през миналата година са били 22.
Проверени са 187 души, за които е имало  сведения за съпричастност към извършени престъпления и са съставени 53 акта за нарушения. Обект на проверка са били всички пунктове за събиране на цветни и черни  метали, заложни къщи и десетки оперативно интересни лица.

По думите на Цанков са образувани повече от двадесет досъдебни производства, а приложените превантивни мерки дават резултат.
Смиляна Нитова се е ангажирала да проведе среща с кметовете от региона, за да чуе техните предложения за законодателни инициативи по темата за сигурността.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини