От х:

Днес в x:

Кръв оплиска пътищата, хасковският фронт - спокоен

Последната засега жертва на войната по пътищата в Хасковско бе дадена на 9.02 между Горски извор и Светлина

Кръв оплиска пътищата в страната. За месец и половина от началото на годината в страната са станали 700 пътно транспортни произшествия, но по ужасяващото е, че жертвите от тях са като за война в Близкия изток. За 6 седмици по бойните полета на България са загинали 71 души и са ранени 862-а, е видно от справката на полицията. 20 от ранените са с опасност за живота и то само за първата половина на февруари. Войната по пътищата продължава и към днешна дата. За последното денонощие са станали 9 катастрофи с 14 ранени.
И докато шофьорите из страната се избиват ударно, традиционно „кървавата“ хасковска област е учудващо спокойна. По най-черната графа, убити, има само 2-ма от началото на годината, един от които е починалия сусамец в тежката катастрофа между Светлина и Горски извор на 9-ти февруари. Втората жертва е също в димитровградско - мъж бе прегазен от ремарке на товарен камион край Горски извор на 27.01, докато оправял авариралата си кола. Общо ПТП-тата в Хасковско от началото на годината са 27, като в тях има 32-ма ранени.

Традиционно критичните месеци в региона са зимните, но също и летните юли и август, когато драстично се увеличава гастарбайтерския поток. Точно в тези 4-5 месеца са концентирани 2/3-ти от инцидентите с убити и ранени за миналата година. ПТП-тата са били 268, а равносметката от хасковския фронт на войната по пътищата е 26 убити и 311 ранени.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини