От х:

Днес в x:

Хасковска атлетка стана вицешампион на България

Йорданка Стоянова

Лекоатлетката Йорданка Стоянова грабна сребърен медал от национален шампионат до 16 години в дисциплината многобой. Надпреварата се проведе в края на миналата седмица в Сливен.

Състезателката на клуб „Атлетик“ /Хасково/ се е съревновавала с още 14 лекоатлетки. В многобоя за тази възрастова група влизат 5 дисциплини: 60 и 600 м гладко бягане, скок височина, скок дължина и тласкане на гюле.

Младата надежда се състезава от 4 години. Това й е четвърти медал от национални шампионати, в актива си има още три бронзови. През май й предстои друг национален шампионат в Сливен, където ще участва в многобоя за младша възраст. В тази възрастова група ще трябва да изпълни още една дисциплина – хвърляне на копие. Следващия месец – на 7 и 8 юни пък ще мери сили в националния шампионат в Сливен, само че до 16 години. Очакванията на треньора й Димитрия Халилямова са завоюване на златен медал.

В шампионата от миналата седмица участва още една възпитаничка на клуб „Атлетик“ - Ивана Иванова. Тя е класирана на 57-мо място от 100 участнички в дисциплината трибой до 14 години. Представянето й е достойно, предвид факта, че тя идва от балет „Тангра“ и това е първото й състезание в лека атлетика. Треньорът й Димитрия Халилямова смята, че момичето е талантливо и трябва да се развива именно в дисциплината трибой. Ивана Иванова също ще участва в националния шампионат на 7 и 8 юни в Сливен. Тя самата споделя, че е загърбила балета, тъй като призванието й е лека атлетика.

Положението на стадион „Младост“, където тренират хасковските надежи, е под всякаква критика, неведнъж са казвали спортисти и деятели. Преди време съоръжението влезе в национални медии с насмешка. Видеоклип показваше дупки и стадиона наподобяваше „разорана нива“. Родители от Свиленград пък се заканиха да не пускат децата си да ритат на „Младост“ в Хасково, за да не се контузят. Те излязоха с декларация до зоналния съвет на БФС в Хасково и до централата на футболния съюз, и дори предложиха да поемат пътните на хасковските деца, за да провеждат състезанията в Свиленград.

 

Анета Кутелова

Ивана Иванова и Йорданка Стоянова (вдясно)
Треньорът Димитрия Халилямова
Стадион "Младост", където тренират хасковските надежди

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини