От х:

Днес в x:

В Стамболийски искат стадион за младите

Кметът на Стамболийски Славчо Райков

В близкото село Стамболийски искат да си направят футболно игрище, за да могат младите таланти да тренират. За целта е внесена докладна записка от кмета Геори Иванов по предложение на селския управник Славчо Райков. В землището на Стамболийски имат общински имот с площ 19,695 дка – частна общинска собственост, граничещ с регулацията на селото. Част от този имот би могъл да се използва за реализиране на тази идея, пише в докладната си градоначалникът. Предложението предстои да бъде гласувано на общинско заседание на 28 февруари.

Дори и да бъде дадена „зелена светлина“ на докладната, същинските проблеми ще настъпят постфактум, тъй като ще трябва да се осигури финансиране.

Минималното, което може да се направи е да се изравни терена и да се поставят врати. Не можем да си помислим за изграждане на съблекални и други съоръжения, коментира кметът на Стамболийски Славчо Райков. „Ние не сме юридическо лице и нямаме право да участваме по проекти. Това може да стане само от името на общината“, каза кметът на селото. Той допълни, че другия вариант за финансиране е да намерят спонсори, но е наясно колко трудно става това в днешно време.

Дори и нещата да приключат само с поставяне на врати, в селото ще са доволни, тъй като местните младежи ще могат да играят на трева, а не да ритат в двора на затвореното училище.

 

Анета Кутелова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини