От х:

Днес в x:

Погват Каменни за незаконно строителство, Болярово и Хисаря със 100 бона глоба

Павлина Стоянова ни погва. С усмивка


Мащабни проверки за нерегламентирано строителство, ще предприемат общинските данъчни в хасковски квартали. Първи в списъка е Каменни. Бирниците имат съмнения, че там се строи, но не се плащат данъци върху новопостроеното. С подобна информация миналата година те извършили масирани проверки в кварталите Хисаря и Болярово и констатирали щети за над 100 000 лв от неплатени данък сгради и такса смет.

„Когато Каменец и Кенана влязоха в регулацията на Хасково, те бяха проверени, но се оказа, че отдавна не сме проверявали градските квартали. За някои имаме информация, че се строи ударно“ заяви данъчната шефка Павлина Стоянова, която миналата година замени дългогодишният титуляр Димо Маринов.

Превенцията срещу некоректните платци наложило увеличаването на щата за публични изпълнители от 1 на 3, а 1000 хасковлии са със запорирани сметки до изчистване на данъчните задължения. Критерият по който хората се дават на публичен или частен съдебен изпълнител е изтичаща давност, не толкова размера на дълга, уточни Павлина Стоянова. За миналата година 51 фирми и 16 физически лица са дадени за принудително събиране. През тази година се подготвят 3500 покани за доброволно погасяване на данъчни задължения.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини