От х:

Днес в x:

Два пъти показват „Дневникът на един луд“

Николай Урумов в ролята на "Един луд"

„Дневникът на един луд“ ще бъде показан два пъти на сцената на хасковския театър „Иван Димов“ от премиерата на спектакъла до края на месец март. Премиерната постановка е утре от 19 часа.

Моноспектакълът на Ники Урумов под режисурата на Лилия Абаджиева през март ще има три представления – на 7-ми в Пловдив, на 19-ти отново в Хасково, а на 23-ти ще бъде в залата на НАТФИЗ.

Годината е 1834-а. Действието се развива в Санкт Петербургг. Николай Гогол ни представя в своята повест човекът в неговата невъзможност да понесе живота, който му е предопределен. Аксентий Иванович Поприщин не може да се примири със съдбата си на титулярен съветник, в чиято роля се въплащава актьорът Николай Урумов. Той изпълнява задълженията си на писар с надеждата, че ще расте в йерархията и един ден ще стане полковник или дори генерал. Невъзможността дори да разговаря със Софи, момичето в което се влюбва, го кара да „вижда и чува такива неща, каквито никой не е виждал и чувал“. И наистина с Аксентий Иванович (Николай Урумов) се случват съвсем невероятни събития.

„Това е опит да се вгледам със състрадание в човека, разкъсван от копнежи и възторгващо мечтание, в оголената му самота“, казва за работата си по спектакъла режисьорката Лилия Абаджиева.

„За мен този образ не е луд, не го възприемам като луд, по-скоро в очите на другите може да е луд“, коментира за ролята си на титулярния съветник Николай Урумов, затова и за него не е трудност да влезе в кожата на Аксентий. Но признава, че като в типично умопомръчение постановката става страшна, тежка на моменти, а  в други-избива на смях.

Анета Кутелова

Режисьорът Лилия Абаджиева
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини