От х:

Днес в x:

Прокуратурата проверява дали наистина 1619 души са регистрирани на един адрес в Стамболийски

Прокуратурата в Пловдив проверява дали наистина 1619 лица са били регистрирани на един адрес в Стамболийски. Това заяви по време на брифинг районният прокурор на Пловдив Петър Петров. В махалата в Стамболийски се проведе специализираната акция на МВР.

„На този етап по досъдебното производство няма официална информация. Прокуратурата служебно ще поиска данните с оглед на изявленията на полицията от вчера и ще ги провери", уточни Петров.

Спецоперацията бе организирана, след като двама полицаи бяха нападнати и ранени от близо 50 души. Посегателството срещу тях е извършено, докато са изпълнявали служебните си задължения. По случая са задържани трима мъже и една жена. Конфликтът избухнал на 2 април около 20.00 ч. Той започнал след като 16-годишно момче на мотопед отказало да се подчини на полицейска стоп палка и избягало. 

„На улицата стоял 35-годишен, който виждайки единия от двамата полицаи, му нанася удар с ритник в крака и го поваля на земята. Вторият полицейски служител идва, за да окаже помощ на колегата си, като 35-годишното лице оказва яростна съпротива и нанася множество удари и по двамата служители на реда. През това време от близките къщи се събират около 40-50 души, които започват да пречат на полицаите да изпълнят задълженията си. Най-активни са били жена на 54 години мъж на 33 години. Те са бутали полицаите с ръце, използвали са нецензурни думи и са хвърляли камъни по тях”, обясни районният прокурор на Пловдив.

Полицаите са успели да овладеят напрежението. Задържани са 6 души, като четирима са с повдигнато обвинение. Единият от униформените е по-тежко пострадал. Има съмнения за скъсани мускулни влакна на крака и разкъсани кръстни връзки.

„Ще се установят всички факти за правилното решаване на казуса, в това число дали е имало превишаване на употребата на сила и помощни средства от страна на полицейските служители. Днес наблюдаващият прокурор ще поиска от окръжния делото да бъде възложено за разследване от следовател”, каза още Петров.

За непълнолетното лице законът предвижда наказание затвор до 3 години или глоба от 500 до 2000 лв. За 35-годишното лице вероятната присъда ще е от 1 до 5 години, а другите двама - едната от които е майка на 16-годишното момче – вероятно ще получат до 2 години затвор, пробация и обществено порицание.  

35-годишният е криминално проявен. Има 7 присъди, като е лежал и в затвора, уточниха от прокуратурата.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини