От х:

Днес в x:

10 °C

Глобяват работник за злополука с колега

снимка: интернет

Работник на димитровградска фирма ще отнесе глоба заради трудов инцидент, при който пострада тежко негов колега, падайки от 12 метра височина преди 20 дни. В края на януари Цветелин Лозев се срути с незаконна товарна платформа-самоделка, издигната на 4 етажа височина. 32-годишният мъж беше настанен в болница с оток на белия дроб, с раздробени стъпала и счупен прешлен. Глоба от 100 до 500 лв. ще е санкцията за колегата на Лозев, който е натиснал копчето на подемника, за да го изкачи.

До 15 000 лв. може да стигне глобата за едноличния търговец „НЕД-Недялко Господинов“ заради трудовата злополука в складовата му база.

Вчера Инспекцията по труда е приключила проверката по случая, информира проверяващият инспектор инж. Красимира Стоянова.

Написани са актове за установяване на административни нарушения на работодателя.

В срок от един месец шефът на Инспекцията по труда Емил Боботанов ще прецени финансовия размер на санкциите.

Машината, която фирмата използвала предимно за качване до високите етажи на салфетки, тоалетна хартия и перилни препарати, с които търгувала на едро, е била абсолютно забранена за ползване от хора със заповед на шефа. Често обаче работниците се качвали на нея, за да си спестят изкачването на етажите.

Инспекцията по труда е спряла изцяло работата с подемника. Засега обаче няма разпореждане той да бъде разглобен.

Собственикът на фирмата има възможност да узакони платформата и едва когато покаже документи, че тя е надеждно обезопасена, може да получи разрешения за експлоатацията й.

От инспекцията по труда уточниха, че се интересуват и от състоянието на пострадалия работник. Младият мъж се възстановява добре. Претърпял е и операция, която е успешна. В легнало положение Цветелин Лозев вече движи крайниците си, което дава надежди за пълното възстановяване на двигателните му способности. До дни предстои и изписването му за рехабилитация, информира инж. Стоянова.

 

М. Манолова

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 12.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Проявявайте повече сдържаност в оценките си за хората. Рискувате много, ако налагате мнението си или пък го споделяте с неподходящи хора. С повече разбиране и подход решавайте спорните въпроси. Отношенията в семейството стават най-важните за вас. Не прибързвайте при вземането на крайни решения, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
12 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Романтични влечения ще ви потопят в приятната компания на личност, към която се стремите отдавна. Деловите представители измежду вас ще посветят от времето си на срещи и договорености, свързани с предстоящи сделки. Финансите ви ще са пропорционални на енергията, която влагате в работата си, но не при всички.
12 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Финансови успехи днес ще отвлекат вниманието ви от интимната сфера. Все пак може би някои от вас ще забележат вниманието, с което ви дарява привлекателна личност от противоположния пол. Не пропускайте шанса си, може да съжалявате. Някои от вас се насочват към мащабни покупки, планирани отдавна.
12 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Интелигентни и находчиви ще привличате околните, насърчавайки ги да работят усърдно в подкрепа на общите ви интереси. Ако желаете да запазите и занапред уважението им бъдете открити, но личните си вълнения запазете за себе си. Остротата на нечие мнения ще ви кара да бъдете по-внимателни.
12 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Правилното разпределение на задачите ще ви осигури време за всичко, което предвиждате за днес. Навременна информация ще улесни работата ви и ще ви осигури водещи позиции в проекта, върху който се трудите. Качествата ви се ценят и от много посоки ще търсят съдействието и съветите ви.
12 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Контактите с хора от вашата професионална среда(или сферата в която се реализирате), ще бъдат особено плодотворни днес. Споделените идеи ще ви заредят с енергия, а за доброто ви настроение решаващи са и неочакваните приходи, които ще реализирате.
12 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Имате планове и конкретни идеи за развитието на проекта, върху който работите, но не бива да губите търпението си. Възползвайте се от услугите на колегите си и не пренебрегвайте желанието им да са ви полезни, ако не с друго, то с опита си. Вземете мерки и по отношение на здравословен проблем.
12 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ускорено ще се развиват за вас събитията днес, с последните си действия сте създали условия за това. Без да изпадате в излишно притеснение, ще следвате логиката и интересите си, грижейки се наред с това и за доброто на хората от близкото си обкръжение. За всички е вярно, че скоро ще получат това, към което се стремят.
12 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Със съдействието на влиятелна личност успявате да преодолеете административните спънки, които ви забавят в момента. Съвсем скоро ще имате нужната ви свобода на действие и ще осъществите идеите си. Възможно е неразбирателство с делови партньори по финансирането на съвместен проект. За сега имате достатъчно време за да направите нужните промени.
12 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви предложи възможности за добра реализация, най-вече на бизнесмените. Ще се чувствате удобно и в добро настроение. Причина за това може да бъде реализирана сделка или друга придобивка. Ще споделите вълненията си с приятели и ще се радвате на близостта си.
12 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да се поддадете на напрежението и ще работите за приключване на започнатите задачи и всички останали, които очакват вниманието ви днес. Уверено ще се впуснете в надпревара с можещите, доказвайки качествата и правото си да сте сред първите. Приемането на чуждите успехи ви прави чест.
12 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Учете се от опита на успелите, за да постигне целите си. Правете компромиси и ще постигнете повече в отношенията си с околните, и което е по-важно, няма да оставате разочаровани. Нечие натрапващо се присъствие ви идва в повече. Мислите ви са в друга посока, но човека, който ги владее не подозира за тях.
12 дек 2019
Последни новини