От х:

Днес в x:

26 °C

Глобяват работник за злополука с колега

снимка: интернет

Работник на димитровградска фирма ще отнесе глоба заради трудов инцидент, при който пострада тежко негов колега, падайки от 12 метра височина преди 20 дни. В края на януари Цветелин Лозев се срути с незаконна товарна платформа-самоделка, издигната на 4 етажа височина. 32-годишният мъж беше настанен в болница с оток на белия дроб, с раздробени стъпала и счупен прешлен. Глоба от 100 до 500 лв. ще е санкцията за колегата на Лозев, който е натиснал копчето на подемника, за да го изкачи.

До 15 000 лв. може да стигне глобата за едноличния търговец „НЕД-Недялко Господинов“ заради трудовата злополука в складовата му база.

Вчера Инспекцията по труда е приключила проверката по случая, информира проверяващият инспектор инж. Красимира Стоянова.

Написани са актове за установяване на административни нарушения на работодателя.

В срок от един месец шефът на Инспекцията по труда Емил Боботанов ще прецени финансовия размер на санкциите.

Машината, която фирмата използвала предимно за качване до високите етажи на салфетки, тоалетна хартия и перилни препарати, с които търгувала на едро, е била абсолютно забранена за ползване от хора със заповед на шефа. Често обаче работниците се качвали на нея, за да си спестят изкачването на етажите.

Инспекцията по труда е спряла изцяло работата с подемника. Засега обаче няма разпореждане той да бъде разглобен.

Собственикът на фирмата има възможност да узакони платформата и едва когато покаже документи, че тя е надеждно обезопасена, може да получи разрешения за експлоатацията й.

От инспекцията по труда уточниха, че се интересуват и от състоянието на пострадалия работник. Младият мъж се възстановява добре. Претърпял е и операция, която е успешна. В легнало положение Цветелин Лозев вече движи крайниците си, което дава надежди за пълното възстановяване на двигателните му способности. До дни предстои и изписването му за рехабилитация, информира инж. Стоянова.

 

М. Манолова

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Делата ви ще се развиват в неочаквана последователност, предвид промените, които предстоят. Колкото и да не сте обнадеждени, няма и да сте разочаровани. Довежданата придобивка ще събуди интереса ви към някого или нещо, който ще се задълбочи през следващите дни. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, особено към човека, който ви интересува.
17 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Не приспивайте вниманието си за некоректни партньори, в състояние сте и можете да предотвратите задкулисната им игра. Личните ви дела ще потръгнат, на предстояща среща ще се изяснят съществуващи недоразумения и всичко ще бъде наред. Правилно подредени, приоритетните ви ангажименти ще ви донесат добри дивиденти.
17 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се чувствате в добро настроение и ще търсите начин да го споделите с любимите си хора. Споделяйки интересните си идеи, ще срещнете разбиране и готовност за подкрепа. Наясно сте, че вътрешния ви глас е най-точния ориентир за нещата, които ви вълнуват и ще го следвате.
17 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Не се тревожете, ако не ви се удаде да решите въпроси, занимаващи ви не от вчера и днес. Очевидно е нужна подкрепа, и ако знаете от кого точно, не се колебайте да я потърсите. Не давайте воля на всичките си мисли, оставете част от тях за споделяне, но друг път. Обичани сте и това ви зарежда с енергия.
17 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате потенциал и възможности да се справите с предизвикателства, които ще се изправят пред вас. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Деловите представители ще получат оферта за печеливша сделка.
17 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Решени сте да се справите с всичко, но да осигурите независимостта си. Подобни вълнения не са рядкост при вас, за това без колебание ще отхвърлите ограниченията и ще заявите претенциите си за по-добро настояще и бъдеще. Силите ще ви стигнат и за други начинания, с които ще напътствате нечии действия. Да се чуди човек от къде толкова енергия и хъс.
17 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Влияете се от оценките на другите и на свой ред давате мнението си, без това да е нужно. Пазете се от конфликти, защото няма да ви донесат очакваните облекчения. Доверете се на сътрудниците си и ги оставете да поемат част от работата. Но не го правете като благодеяние, уважавайте достойнството им.
17 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекалено високи са изискванията ви както към собствената ви, така и към чуждата работа. Това е чудесно, тъй като ви кара да изпипвате всеки елемент от работата си, но може да ви създаде неприятности с хората, с които работите. Подходете с такт и разбиране към доводите им, като същевременно се опитайте да ги накарате и те да разберат вашите.
17 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако позволите на излишната си енергия днес да ви повлияе, това може да бъде доста неприятно. Намерете начин да я изразходвате подобаващо, без това да нарушава добрите ви взаимоотношения с околните. Печелите симпатиите на някой, когото не сте виждали досега. Възможно е бързо да си допаднете взаимно и да откриете доста интересни неща.
17 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Съсредоточени сте, затова и работата ви ще е успешна. Полагате основите на нещо, на което ще се радвате за в бъдеще. От вас се изисква да сте отдадени на заниманията си. Близките ви очакват повече внимание и изглежда напълно го заслужават. Не възлагайте прекалено големи надежди на дадено събитие.
17 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се чувствате в отлично настроение, принос за което ще даде и срещата ви с човек от миналото ви. Интересът ви към него не намалява, напротив. Ще се радвате на взаимност и е възможно връзката ви отново да се поднови. Пазете нервите и здравето си, осигурете си почивка и спокойствие.
17 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ще се радвате на обикновени неща, създаващи ви душевен комфорт. Някои от вас ще имат срещи с хора, които не са виждали от дълго време или пък виждат за пръв път. При всички случаи ще намерите общи теми и ще се обвържете с взаимен интерес. Финансови придобивки ще повишат настроението ви.
17 окт 2019
Последни новини