От х:

Днес в x:

Общината отпуска 200 000 лв. за спорта

Субсията за спортните клубове и дружества в община Хасково ще се увеличи двойно – от 100 000 на 200 000 лв. Това решение бе прието днес по време на извънредната сесия на Общински съвет. То бе гласувано заедно с бюджета на общината за 2014 г. и актуализацията на средносрочната бюджетна прогноза до 2016 г.

Предложението за това увеличение направи съветникът Митко Ламбов, който е и председател на комисията по спорт. Сумата ще се отпуска под формата на субсидия от местните приходи по предложение на общинската комисия по физкултура и спорт. Изразходването на средствата може да става пряко от общината или по договаряне, се казва още в приетото решение. Предложението бе прието с мнозинство.

Междувременно съветникът от БСП Божидар Драганов направи друго предложение - за 2015-2016 г. да се намалят промилите за такса смет от 7 до 10 процента. Той се мотивира, че през последните няколко години има остатък от около 2 млн. лв. и даде за пример със Сливен, където промилите били доста по-ниски. Предложението обаче срещна доста реплики. Председателят на ОбС Иван Иванов го сряза, че това може да се предложени само чрез докладна, а сега не бил момента.

В резултат на предложението за намаляване на промилите за такса смет думата взе и кмета Георги Иванов, който категорично се възпротиви. Той уточни, че такса смет може да се променя в края на предходната година. Градоначалникът се обърна към съветниците и попита: „Ако бяхме на минус, какво щяхме да правим?“. Също така запита: „Вашите семейства като имат заделени пари, защо не ги харчат“?. Няма ли резерв, значи сме загинали, заключи Иванов.

Предложението за исканото намаляване на промилите за такса смет не бе прието.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини