От х:

Днес в x:

Депутатът Атаман ще ни залесява, търгът спечелен с 3 стотинки

Шефът на дисквалифицираната фирма "Равена лес" Йордан Руснаков излиза от залата на търга със замръзнала усмивка

Фирма „Дженко 03“ от Долни Главанак удари джакпота днес в Държавното лесничейство в Хасково, като успя да спечели търг за залесяване с 3 стотинки под предлаганата цена. Конкурентът му - „Равена лес“ от Сливен, бе безкомпромисно дисквалифициран, тъй като пропуснал да впише на плика с офертата си номера на участъка, за който играе на търга. Въпреки, че в документацията всички парцели и технически параметри са подробно описани.

Тъй като печелившата фирма от Долни Главанак не разполага със собствена техника, тя взема под наем машини от „Атастрой“ и „Елит агро“. И двете дружества са на депутата от ДПС и областен лидер на Движението Мехмед Атаман.

Първоначално обявената цена от лесничейството за залесяване на 41 декара в симеоновградско и харманлийско, и 41 дка – за попълване на културите, бе 25 692.03 лв. Долноглаванашката фирма се изхитри да предложи цена с три стотинки по-ниска – 25 692 лева.

Конкурентът от Сливен бе приготвил оферта за 24 999 лв., но пликът му изобщо не бе отворен заради диксвалификацията.

Търгът се проведе днес от 10 часа в сградата на държавното лесничейство. Репортерът на Haskovo.net не бе допуснат в залата от комисията с мотив, че процедурата не е по реда на обществените поръчки, а по наредба на земеделското министерство, в която не пишело нищо за присъствие на медии. Според юристи обаче никоя наредба не може да противоречи на закона, а законът за обществените поръчки регламентира именно процедури, при които се харчат обществени средства.

Председател на комисията по търга бе Любомир Илиев, зам.-шеф ДГС Хасково. Той коментира кратко, че спазва наредбата и не е негова работа да преценява дали противоречи на закона или не.

Потърсен за коментар, депутатът Атаман отхвърли предположенията, че Ерсин, шеф на „Дженко 03“ работи за него. „Напротив, аз работя за Ерсин. Имам техника, давам я под наем. Няма да стои цяла година неизползвана“, обясни Атаман. Той допълни, че не знае за каква сума отстъпва машините си на „Дженко 03“.

И не били братовчеди.

Тодор Кръшков





Шефът на комисията Любомир Илиев в залата, в която репортер не бе допуснат
Мехмед Атаман: Ерсин не работи за мен. Аз работя за Ерсин.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини