От х:

Днес в x:

Атака под прозореца на Исов: Вън турския валия от Хасково

Стотици се стекоха на днешния протест, организиран от Атака, срещу назначаването на Кадир Исов за областен управител на Хасково. На импровизираната трибуна под прозореца на губернатора бе разпънат огромен плакат „Вън турския валия от Хасково”.

Пред микрофона застанаха последователно народните представители от партията на Волен Сидеров - Гален Монев, Павел Шопов и Магдалена Ташева. Активисти на Атака от други градове също бяха пристигнали на площад „Свобода” да протестират срещу назначаването на човек от ДПС за губернатор.

„Още миналата година, когато Исов бе назначен за временно изпълняващ длъжността, събрахме 2500 подписа, при това само за една седмица. По-късно имах среща с премиера Пламен Орешарски, на която изразих позицията ни, че предвид спецификата на региона, за областен управител трябва да бъде назначен експерт. Премиерът обеща, че ще се търси човек, еднакво отдалечен и от двете партии – БСП и ДПС. Атака ще продължава действията си срещу това назначение”, заяви Гален Монев.

Според него Кадир Исов ще провежда познатата политика на ДПС – обслужване на обръчите от фирми, облагодетелстване на интересите на противоконституционната партия ДПС. „Дори в този момент се провежда конференция на ДПС в Хасково. Знаете ли какво правят? Делят баницата”.

Според зам.-председателя на Атака Павел Шопов Хасковски регион е страгически, защото тук е границата не само между България и Турция, но и между ЕС и Азия, между православието и исляма. Шопов е убеден, че Исов ще провежда политика, обслужваща интересите на Турция.

Речите на ораторите бяха прекъсвани от възгласите на множеството „Долу ДПС!” и „Атака, победа!”.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини