От х:

Днес в x:

ФК „Хасково“ без президент, Ангелов напуска и оттам

Футболен клуб „Хасково“ ще остане без президент, след като настоящият Минко Ангелов се оттегли от поста в най-скоро време. Постът е за човек от общината, който трябва да следи за разходването на общинските средства за подпомагане на футбола. Същевременно и да илюстрира обвързаността на местната власт с най-популярния спорт в града, коментира за Haskovo.net Минко Ангелов.

Малко известно бе, че досегашния заместник кмет бе и президент на футболния клуб. Пост, който прие преди малко повече от година. „Помагах с каквото можех, включително и като бизнесмен. Последният ми ангажимент бе да уредя базата и тренировките на отбора на зимния подготвителен лагер в Поморие. С техния кмет имам добри контакти“, подчерта Ангелов. Контролната му дейност като представител на местната власт пък била необходима, защото за последните две години футболния клуб е усвоил минимум 140 хиляди лева общински пари.

Освен това аргументът, с който се оттегля от местната власт, е напълно валиден и за спортните му ангажименти. Ангелов разширява бизнеса си и няма време. От половин година бил вносител на компоненти за видеонаблюдение от Сингапур, а в бъдеще му предстоят чести пътувания към Далечния изток.

„Нямам проблеми с кмета Иванов, той разбира се, може да каже обратното“, коментира Ангелов ширещите се слухове, че между него и градоначалника има разрив в отношенията. Според конвенционалната клюка, разногласията започнали по време на пазарлъците за поста областен управител, за който Ангелов бе спряган активно, а някои медии го обявиха поне 10-на пъти за сигурен губернатор. В крайна сметка това не се случи. Оттогава обаче Ангелов изчезна от хоризонта, а бе щатен откриващ на всички събития в общината. Зевзеците дори го чакаха да открие непозната галактика.

„Наистина се загубих“, признава Ангелов, но било заради неплатен отпуск за ревизия на фирмата му, а после други невзети отпуски. „Нямам кой знае какви отношения с кмета, че да се говори за проблеми между нас“, уточни той и завърши, че помогнал с каквото можел на общината с контактите и опита си. Можело да се разчита и за в бъдеще на него.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини