От х:

Днес в x:

Катастрофа на разсъмване

Потърпевшият фиат остана доста по-дълго на мястото на инцидента. Водачът му - най-вляво

Денят за двама хасковлии започна по доста обичаен за сутрешния трафик начин – със сблъсък на едно от многото невралгични кръстовища в града. Фиат "Брава" не спря на "Стоп" и отне предимството на движещо се по бул. "България" Пежо до сградата на съда. В резултат, пежото нацелва под прав ъгъл предната дясна врата на фиата и я огъва силно навътре. Френската кола се отървала с откачена броня и леко пострадала предница. Инцидентът стана малко преди официалното разсъмване на 5-ти февруари-7.20 часа. Развиделяването обаче бе достатъчно да се видят колите, друг е въпроса дали някой си е направил труда да погледне.

Сблъсъкът за кратко блокира движението по натоварения булевард в посока ТК "21-ви век". Колите бяха бързо разчистени, а водачите проверени за алкохол. Стойностите бяха нулеви. Водачът на фиата така и не даде обяснение за маневрата си при пресичане на булеварда в посока ул. "Добруджа". Според очевидци, със сигурност обаче е пропуснал да спре на стоп-а вероятно разчитайки, че и да има коли по булеварда те ще намалят значително заради легналия полицай пред съда. Новата изкуствена неравност обаче е доста полегата и се минава на относително висока скорост. Обикновено там шансът на идващите по моста е в пешеходци по "Зебрата" пред съда. Заради ранния час обаче такива нямало.

Добрата новина за отговорния водач е, че няма пострадали, а лошата-че немалките щети по неговото возило, както и на другата кола, лежат на неговата сметка.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини