От х:

Днес в x:

Хасковлия: Улицата ни не е чистена от сняг 45 години

Смел шофьор се осмели да изкачи стръмната улица. С няколко занасяния успя

От 45 години по „Момчил войвода“ в Хасково не е минавал снегорин, сигнализира в редакцията на Haskovo.net Слави Юруков. Улицата, на която живее пенсионерът, е пресечка на „Македония“ и я свързва с бул. „България“. Тя е с настилка от павета и е доста стръмна. А при сняг – непреодолима.

„Наклонът е 16 на 1000, и заради това машини не могат да чистят“, обясни възрастният мъж. Така поне му обяснявали от почистващите фирми. „Положението е същото и по съседните успоредни улици. Чистят само големите „Драгоман“ и „Македония“, допълни той. Юруков признава, че не се е обръщал към институциите да подаде сигнал за проблема, тъй като смята, че няма да му обърнат внимание. По думите му обаче уличката е много натоварена, защото ако се избегне, трябва доста да се обикаля, за да се излезе на булеварда.

Днес някои по-смели шофьори се пуснаха по „Момчил войвода“, тъй като снегът вече омекна. Дори и така обаче си бе истинско предизвикателство за шофьори.

Но за възрастните хора от улицата минаването оттам е истинско мъчение, казаха и негови съседи. „Падне ли сняг, не излизаме“, обяснява Слави Юруков.

Повод да се обади в Haskovo.net му дал друг материал за непочистени улици от петък миналата седмица със заглавие "Зимно Хасково: 10 почистени улици, на останалите - пързалка"

От снегопочистващите фирми не бяха открити за коментар.

 

Анета Кутелова

Спукането по "Момчил войвода" също изглежда рисково

Пенсионираният инженер Слави Юруков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини