От х:

Днес в x:

С 2 млн. мостът край Любимец като нов до края на май

С около 2 млн. лв., отпуснати от фонда за бедствия аварии към Министерския съвет, до края на месец май мостът край Любимец ще е като нов. Ремонтът на съоръжението, затворено за движение от пролетта на миналата година, започна преди 2 дни. След забраната за ползването му четири села останаха откъснати, а обиколният маршрут бе чак през Свиленград. Особено засегнати от затварянето бяха земеделци, чиито площи останаха от другата страна на моста. Единственият начин да стигнат до нивите си бе през магистралата, по която обаче е забранено движението на селскостопанска техника, поради което им се налагало да наемат специални платформи.

Да огледа обекта днес пристигна шефът на Управителния съвет на АПИ Стефан Чайков. Агенцията е провела процедурата за възлагане на обществена поръчка. На мястото бе и кметът на Любимец Анастас Анастасов.

Състоянието на моста е изключително лошо, на места по платното има цели дупки, през които се вижда реката. При възстановяването на съоръжението ще се подменят изцяло 5 сегмента. За почистването на основите пък ще се наложи отклоняване на течението.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини