От х:

Днес в x:

Единодушно: Григор почетен гражданин на Хасково

С пълно единодушие Общинският съвет в Хасково обяви днес Григор Димитров за почетен гражданин. Предложението за удостояването на младия хасковлия с отличието бе на кмета Георги Иванов след една от великолепните победи на Григор на турнира в Австралия. Срещу предложението не гласува нито един съветник.

С почти пълно единодушие бяха приети и останалите точки от дневния ред днес. С приетите решения вече 5 и 6-годишните деца ще ползват същите отстъпки в таксите за детска градина, както по-малките. Отстъпка от 5 на сто вече ще се ползва и при плащането на такса смет в срок до 30 април. По предложение на шефа на комисията по бюджет и финанси Иван Иванов пък общината ще отпише старите борчове на граждани. Аргументът е, че те вече са несъбираеми, а за някои е изтекъл и давностният срок.

По предложение на общинския съветник Евгени Колев бе прието общината да отпусне 30 000 лева за финансиране на програма за асистирана репродукция.

КДК Хасково пък ще има нов офис. Днес ОбС одобри предложението на кмета да се предостави помещение в малкия Бизнесцентър на сдружението. За помещението от 30 квадрата КДК ще плаща 30 лева месечен наем.

Haskovo.net

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини