От х:

Днес в x:

Григор Димитров безмилостно отстрани Медведев

Григор Димитров постигна най-голямата си победа от началото на сезона, като се наложи над световния №2 Даниил Медведев с 4:6, 6:4, 6:3 в двубоя от осминафиналите на Мастърса в Индиан Уелс.

Българинът започна лошо като беше пробит още в първия си сервис, а след това пропусна шанс да върне пробива в четвъртия гейм.

 Двамата взеха следващите си два гейма, а Медеведев продължи да води. В сервиса на Гришо при 5:3 той пропусна два сетбола, но в следващия гейм взе подаването си на 0 и затвори частта при 6:4.

Вторият сет започна във вихрено темпо, а сервиращите изпитваха своите трудности. Медведев отново проби Григор още в първия гейм, но българинът отговори с две точки за пробив и скоростен рибрейк още във втория гейм. Това обаче само ядоса  Медвевдев, който отново взе подаването си на 0.

Медведев сравнително лесно затвърди пробива си, а в петата част се пребори за нов пробив, докато Гришо изглеждаше доста безпомощен на корта в Индиан Уелс. 

В този момент обаче световният №2 се отпусна и Григор постигна пробив на 15, след което и взе своя сервис, за да намали до 3:4. А импулсът в играта на Григор очевидно нямаше да секне толкова бързо, след като той постигна нов пробив на 30, за да изравни при 4:4, а след това и да вземе сервис гейма си на 0 и да поведе в частта. Медведев буквално не знаеше къде се намира, а Григор се възползва, за да постигне нов пробив и да вкара мача в трети сет. 

А третият сет продължи точно така, както завърши и вторият. Григор продължаваше да лети по корта, постигайки пробив още във втория гейм на сета, повеждайки с 2:0. Димитров не допусна изненади, затвърди пробива си набързо и поведе с 3:0. 

Двамата размениха по едно подаване, преди Григор отново да настъпи педала на газта и да пробие безпомощния Медведев за втори път в сета - 5:1. Руснакът се възползва от стара слабост на Григор и проби родния ас при първия му опит да затвори мача. Медведев върна още един гейм, но при втория си опит Григор не сбърка и затвори сета и мача при 6:3. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    7 -1
    08:24, 14 окт 2021
    Успех! Браво! Уникален Григор!
Последни новини