От х:

Днес в x:

Анастас Симеонов: Не съм виновен за убийството на Джоко

Анастас Симеонов си крие лицето

Анастас Симеонов, подсъдим за убийството на приятеля си Георги Канев – Джоко, заяви днес в съдебната зала на Хасковския окръжен съд, че не се признава за виновен. „Не се признавам за виновна“, бяха и думите на Ваня Лилянова – жената, която живеела на семейни начала с Анастас. 41-годишната хасковлийка е обвинена, че му е помогнала да избегне наказателно преследване, съдействала за укриването на трупа и за унищожаването на доказателства.

Още при започване на съдебния процес единият от адвокатите на подсъдимия – Димитър Марковски, поиска отвод на председателя на съдебния състав Стратимир Димитров, както и на прокурора Георги Гешев. Повод за отвода на държавния обвинител бил, че е отказал ексхумация на трупа на Джоко. Според юриста по този начин се нарушавали правата на клиента му. Прокурорът Гешев пък обясни, че ексхумацията е била излишна, тъй като малко по-рано е била изготвена съдебно-медицинската експертиза. Освен това отказа му бил потвърден от апелативна прокуратура в Пловдив. Адвокат Марковски заяви още, че съдията Димитров е гледал друго въззивно дело срещу клиента му, в което според него е потвърдил завишена присъда. Впоследствие наказанието било намалено от Върховния касационен съд.

След съвещание съдия Стратимир Димитров обоснова отказа си за отвод, както и на прокурора Гешев.

В днешното съдебно заседание близките на убития Джоко бяха конституирани като частни обвинители и граждански ищци. Това са Десислава Чорбаджийска – жената, с която живеел на семейни начала и синът му от първия брак Красимир Господинов. Те предявиха граждански искове в размер на над 240 000 лв.

Процесът продължи с разпит на свидетели. Показания дадоха двамата частни обвинители, предстои това да направят още 11 души.

Според разследването Георги Канев - Джоко е убит в ранните часове на 1 януари 2013-а в дома на своя сътрапезник Анастас Симеонов на пл. "Свобода" в Хасково. Двамата мъже запивали в новогодишната нощ. Трупът на хасковлията бе открит два дни по-късно под мост между стамболовските села Маджари и Пчелари.

Анета Кутелова

Подсъдимата Ваня Лилянова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини