От х:

Днес в x:

Ускорени се нанизаха в каруца след неуспешно заобикаляне

Най-пострадало бе движещото се отзад Алфа Ромео

Ускорени по пътя за Кърджали хасковлии не успяха да намалят навреме и се нанизаха един в друг, а после и в каруца, кретаща в района на Балакли дере. Най-пострадала е последната кола - Алфа Ромео, която бе с разбита предница. Тя се ударила в служебен бус, който пък нацелил каруцата с двама старци в нея. ППС-то с животинска тяга бе с изкъртено ляво задно колело, но дядо Ахмед и баба Зина, както и кобилата Донка, бяха добре. Семейството отивало до Конуш, където било наето от местна фирма да им изхвърли отпадъците. Маломерната каручка се движела в дясното платно, където била връхлетяна от металния ураган. „Карат кат хайвани“, промълви съкрушеният 70-годишен Ахмед. Заради повредата щял да закъснее за чорбаджията и да пропусне да заработи парите си за днешния „ляб“. Бабата пък бе притеснена за кончето и го успокояваше с гальовни думи.

Участващите в ПТП-то шофьори не пожелаха да се представят и разказаха идентична, макар и леко противоречива история. Пострадалото Ромео карало с 80-90 км/,ч но не успяло да спре при вида на рязко намаляващия скоростта бус. По думите на водача на буса, каруцата тръгнала да заобикаля аварийно спрял автомобил и това предизвикало рязкото му спиране. „Колата пред мен намали и аз набих спирачки“, дообясни шофьорът. След удара отзад обаче връхлетял върху каруцата.

Каруцата пък беше засегната само най-вляво, вместо по средата ако също е била в лентата за изпреварване. Спрелият на аварийни автомобил пък си бил тръгнал, след като явно е решил аварийния си проблем, преди пристигането на полицията. Униформените не знаеха за такава кола, каруцарят пък енергично отрече да е заобикалял каквото и да било.

Няма алкохол в кръвта на катастрофиралите водачи.

Г. Христов

То нацелило набил спирачки служебен бус
Който пък ударил каручка
Триото от ППС-то не бе пострадало
Шофьорът на буса/вляво/ призна че ударил каруцата, след като колегата с Ромеото/вдясно/ го ударил отзад
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини