От х:

Днес в x:

С 3.3 млн. стегнаха поляновския път като магистрала

Отбивката към харманлийското село Поляново от магистрала „Марица“ е вече готова. Тя е лъсната като магистрален път с 3,280 млн.лв. Парите са осигурени безвъзмездно по проект на община Харманли в партньорство с организацията на местните власти в Северна Гърция -DIMOSTINETERRESTIKI, финансиранаот ЕС. Ремонтираният участък с дължина от пет километра е от съществено значение за българо-гръцкия граничен регион, поради трафика от Гърция за България и обратно. Заради това по отсечката често се пренасочва движението при затваряне на главния път между Хасково и Харманли при инциденти, ремонт на главния път или лоши климатични условия. В същото време пътният участък е важна връзка между две общини - Харманли и Симеоновград.

Строително-ремонтните работи по проекта са изпълнени от ГД „АБ” – Хасково, а строителният надзор е осъществен от „Екоинженеринг” ЕООД, Кърджали.

Първият слой биндер от ремонтираното шосе е 3 см., а вторият - 4. Реконструирано е и леглото на новия път, което е с дебелина 55 см. Най-горната му част, под асфалтовата настилка, е с бетонна смес, която му дава допълнителна здравина.

Пътят към Поляново доскоро се водеше като една от най-разбитите отсечки в целия хасковски регион. Сега местните обаче се хвалят, че се движат като по първокласен път. 

Освен да направиш един път, по-голямата отговорност е да съумееш да го поддържаш.“, каза при началото на ремонтите кметът на Харманли Михаил Лисков.

Другата част от пътя, по границата с община Симеоновград, до с. Константиново, която е също в окаяно състояние, ще бъде стегната по друг проект. Финансирането за него е спечелена от Симеоновград.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини