От х:

Днес в x:

Мъгла над цялата страна, спират камионите от обяд

Мъгла се спусна над цялата страна и сведе видимостта по пътищата до 50-100 метра. По данни на Агенция пътна инфраструктура в цели 8 области се вижда колкото половин футболен терен - под 50 метра.

Това са Благоевград, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, София, Търговище и Шумен, където се препоръчва повишено внимание при шофиране. До 100 метра пък е видимостта в областите:

Велико Търново, Видин, Враца, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Разград, Силистра, Сливен, Кюстендил, Ст.Загора и Силистра. До 150 метра се вижда по пътищата на Ямбол.

Въпреки че изглежда кошмарно гъста, мъглата в Хасково и региона е дадена с видимост до 800 метра, съобщават от местната синоптична станция. Възможно е на места по поречието ан Марица да е по-гъста.
В районите с мъгла се очакват по-ниски температури от прогнозираните дневни максимуми, които се очаква да бъдат около 7-8 ° по Целзий.
Във връзка с последния почивен ден от колединте и новогодишните празници от Пътното въвеждат ограничение за движението на камиона с тегло над 10 тона. То влиза в сила от 12 часа днес и ще е валидно до 20 часа. С ограничение за тирове е целия път Пловдив-Свиленград, както и други невралгични пътни артерии в страната Мездра – ГКПП „Кулата“ Русе – Велико Търново; Варна – Бургас.
Забраната не се отнася за МПС, които извършват превози на опасни товари (ADR), бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.
За камионите по пътищата на Хасковско определените паркинги за спиране са: “Ханче Клокотница”, “Трансгруп”, “Кямил парк” и “Шаллале”, “Голямата Гергана”, “Иляз парк”, “Руски паркинг” и “Генералово”.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини