От х:

Днес в x:

Гаф с талоните за Синя зона в центъра, съседните улици изрязани

На ул. "Атон" има точно 12 паркоместа в Синя зона

Гаф с талоните за паркиране в Синя зона за живеещите в центъра на Хасково изнерви добросъвестни шофьори, закупили стикера още преди Нова година. В стария вариант на талона бе отбелязана улицата, на която живее собственикът на автомобила, заедно със „съседните улици“. В талона за 2014 година обаче „съседните улици“ липсват.

„Живея на ул. Атон“. На нея има точно 12 паркоместа в Синята зона. Блокът има 7 входа, общо над 140 апартамента. Вярно е, че зад блока има просторен паркинг, но той като правило е непрекъснато зает от автомобили на хора, които не живеят в центъра, но вероятно работят наоколо. Да намериш свободно място за паркиране там е невъзможно“, обясни хасковлия с постоянен адрес на ул. „Атон“.

„Станала е грешка в печатницата, пропуснали са да добавят „съседните улици“. Но промяна в режима няма, хората с талони ще могат да си паркират и на улиците в съседство, инкасаторите са предупредени“, обясни за Haskovo.net шефът на „Паркинги и гаражи“ Стати Запрянов. По думите му било късно да се коригира гафът в печатницата, затова се задоволили с талоните с отрязани улици.

Живеещи в центъра собственици на автомобили обаче посрещат скептично обясненията му. Според тях след като не е написано черно на бяло на талона, винаги може да възникне разправия с някой инкасатор, който не е разбрал или пък се прави, че не е научил за гафа с талоните.

Годишният стикер струва 72 лева и се продава само на постоянно живеещите в централната градска част на Хасково, които нямат, не са преустройвали или отдавали под наем гаражите си.

Тодор Кръшков

 

Старият талон със "съседните улици"
И новият талон
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини