От х:

Днес в x:

Беларуска националка е новото попълнение в баскетбола

Татяна Мелникова

Беларуската Татяна Мелникова е първото ново попълнение на женския баскетболен отбор „Хасково 2012“. Трансферът е осъществен, след като клубът се раздели с две от американките си - Кения Макбий и Линдзи Хорбатък. „Счетохме, че трябва да направим някои промени в състава“, казаха от ръководството на клуба относно причината за освобождаването на американките.

Родената през 1987 г. национална състезателка на Беларус е висока 188 см и играе на позиция 3. Мелникова започва сезон 2013/2014 в Цмоки-Минск, като за 7 мача записва средно по 16 минути, 7.9 точки и 5.1 борби. В кариерата си е играла за отборите на Березина (Беларус), Горизонт (Беларус), Политехника (Украйна), Сименс (Полша) и Шудува (Литва).

„До дни ще бъде обявена и втората заместничка на американките“, каза спортният директор на клуба Станислава Станкова. „В отбора е вече и Лидия Милкова, чието присъствие за нас е много важно и ще внесе опит и увереност в по-младите. Това е състезател, който няма нужда от представяне със седемте си титли от различни първенства в богатата си кариера, както и огромният й принос за българския баскетбол”, допълни Станкова.

В първия за тази година мач отборът на „Хасково 2012“ ще играе с „Левски“ на 9 януари в зала „Универсиада“ в София.

Анета Кутелова 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини