От х:

Днес в x:

Разширяват „Синята зона“ в Хасково до няколко месеца

Предложение за увеличаване на „Синята зона“ в Хасково по ключови улици и булеварди, които преди време са били извадени от нея, ще внесат в идните месеци за гласуване от общинските съветници от „Тролейбусен транспорт“. Това ще е необходимо за покриване на кредит и овърдрафт в общ размер на 400 хил.лв., които дружеството ще тегли. В момента в Зоната има 550 паркоместа, но има ресурс за още обозначения, като по бул."Ст. Стамболов", от автогарата до пл "Лебеда" и в пресечки до Зеленчуковия пазар. Това заяви от трибуната на днешната сесия на Общинския съвет управителят на дружеството, под чиято шапка е платената зона, Албен Манджуков. Той взе думата, за да обоснове исканото от него теглене на 300 00 лв. банков кредит и 100 000 лв. овърдрафт, необходими за покриване на неотложни ремонти по сгради и съоръжения на дружеството.

За ремонтиране на контактната мрежа по бул. „Раковски“, от кв. „Орфей“ и к-с“Веспрема“, която е нефункционираща от 15 години ще се използват 110 хил.лв от сумата. Това ще даде възможност да се пусне тролея отново по линия 408, аргументира се Албен Манджуков. 40 хил.лв. ще бъдат похарчени за профилактика и ремонт на токоизправителна станция, 27хил.лв са нужни за техническото обслужване на новите тролеи от Чехия, 80 хил.лв. са заложени за ремонт на покривната част на сградата на тролейбусното депо, където ще бъдат разположени зарядните станции за очакваните след няколко месеца електробуси. За подмяна на софтуера на паркоавтоматите и за маркиране на „Синята зона“ ще бъдат вложени още 23 хил.лв. 40 хил.лв. ще вложи дружеството за ремонт на третия етаж на сградата на ул.“Ивайло“, където се намира централата на „Тролейбусен транспорт“. Още 50 хил.лв. ще бъдат вложени там за изграждането на асансьор, което ще направи офисите достъпни за хора с увреждания и възрастните жители на града, които ползват социални карти и такива с намаление за тролейбусния транспорт.

В общинския съвет бяха направени предложения докладната, внесено от кмета на Хасково за тегленето на банковия заем и овърдрафта, искани от Тролейбусното дружество да бъде отложена за гласуване и да бъде представен цялостен план за развитие на дружеството, в който да се види какви реално средства са необходими за съществуването му. Това предложение обаче не беше подкрепено и отпадна.

Състоянието на „Тролейбусен транспорт“ като цяло подбуди сериозна дискусия в местния парламент. По-рано кметът Дечев, отново като вносител на докладната за годишния счетоводен отчет на Тролейбусен транспорт, представен в пакет и с останалите общински търговски дружества, я оттегли. Допуснати редица грешки в отчета, стана причина за това. Решено бе на следващата сесия на Общински съвет той да бъде представен отново за разглеждане.

Управителят на дружеството Албен Манджуков посочи още, че има намерение да поиска и корекция на абонаментните такси за „Синя зона“, тъй като те не са променяни от 2012 година. Той припомни, че таксата за живущи в синята зона е 72 лева, което прави по 20 ст. на ден за паркиране в нея. 360 лв. е сумата за цялата синя зона, 960 лв. е за обособено място в нея, като за сравнение за такова място в община Габрово се плаща например 2040 лв, посочи Манджуков.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (38)

  • 1
    Го
    гочо
    72 -1
    13:56, 30 юли 2021
    Разбира се. Общинските гъзове трябва да плюскат
    • Пе
      педаловрътко
      35 -6
      14:10, 30 юли 2021
      забранете колите, само с велосипеди да се предвижваме, всички до един да станем педаловрътковци.
    • Мо
      Моторжия
      12 -9
      16:03, 30 юли 2021
      Баба ти как ще кара колело, ве шамашал?
    • Пе
      педаловрътко
      17 -2
      16:12, 30 юли 2021
      ще се вози на рамката или отзад на багажника. какъв е проблема
  • 2
    On
    on4o
    59 -2
    14:05, 30 юли 2021
    Първо, тролейбусният транспорт в Хасково е под всякаква критика и много хора избягват да го използват най-вече заради скоростта на тротинетка, с която се движат тролеите. Не знам каква е причината за това, но ми е интересно да науча от г-н Манджуков.

    А освен това, какво налага смяната на софтуера на паркоавтоматите при положение, че те са налични от едва няколко години?

    И накрая, Хасково е идеален град, който може да се превърне в първият такъв в България с приоритетно велосипедно движение... Направете нещо иновативно и спрете да харчите пари за маркировка.
    • Ве
      велоиграч
      30 -11
      14:09, 30 юли 2021
      ончо, точно хасково е най неподходящ град за педаловрътковците. навсякъде е спускане и изкачване ако ме разбираш
  • 3
    Бо
    Борьо Салама
    52 0
    14:08, 30 юли 2021
    Радослав Ванчев - Радо Пицаря от Уно Пио прави бюджета на общината ??
    На бат Тенчо Сервитьора хората внедрени от Кол и Въже в община Хасково.
  • 4
    Ку
    Кубинка
    46 -2
    14:14, 30 юли 2021
    Спрете се кожодери!
  • 5
    56
    5678
    42 0
    14:22, 30 юли 2021
    Пресечките до зеленчуковия пазар ги извадиха от синя зона понеже инкасаторите нямаха оборот!!!!
    • Jo
      John
      16 0
      16:14, 30 юли 2021
      смс ще пускаш на него, бате!
  • 6
    12
    123
    55 -1
    14:43, 30 юли 2021
    Колко пътници ще возиш бе тарикат, че изкаш да пускаш нова линия. То в града, заради такива като вас, хора не останаха. Или искаш да "усвоиш" с парите за ремонта чрез накоя братска фирма от ДОСТ.
  • 7
    Ив
    Иван
    49 -4
    15:07, 30 юли 2021
    А бе идиоти, синята зона няма за цел да формира печалба , а да регулира паркирането. така че Манджуков вземай паркингите от ЕМ- Комфорт и печели.
    • 56
      5678
      31 -1
      16:24, 30 юли 2021
      Напротив това им е оправданието- че ще печелят много пари и че виждаш ли ще си плащат кредита!!!Накрая пак ще го плати общината-целта е колкото може повече кредити и злини да направят ГЕРБ докато все още имат власт на местно ниво!!!А пресечките до пазара са еднопосочни и съответно разрешени за БЕЗПЛАТНО паркиране!!!!Как по-точно се грижат за регулирането на паркирането като ти бъркат в джоба ли???И още на Ем Комфорт спираш даваш левче и после доплащаш в синя зона даваш левче ако се забавиш скобичка и още 25 лева!!!!Остани си със здраве!!!!
  • 8
    От
    От всякъде келепир
    28 0
    15:14, 30 юли 2021
    За вилата
  • 9
    On
    on4o
    18 -6
    15:44, 30 юли 2021
    велоиграч, велосипедите не са измислени да се карат само по равно
  • 10
    Не
    Ненаедници
    28 -1
    15:53, 30 юли 2021
    Тоз тумбак няма ли запълване?
  • 11
    Лу
    лудия Макс
    44 0
    16:02, 30 юли 2021
    Целия град посиня от сини зони! На всяка улица и сокак седи по една мутра в жилетка и ти къса билитче още преди да си спрял колата. Отделно общински автомобили обикалят и наглеждат билетопродавачите, да не би да са припаднали от жегата! И после общинарите се чукат в гърдите, че създавали работни места и приходи.
    Спрете се не ви ли е срам, благодарение на управлението ви колите в града станаха повече от жителите в общината и скоро ще станем призрачен град като в холивудски трилър!
  • 12
    Jo
    John
    41 0
    16:19, 30 юли 2021
    Каква синя зона бе, всичките селяни и селски пръчки паркират по кьошетата около нея, най-нагло затапват пешеходците, всички пресечки на България са с намалена видимост заради такива, решили да спестят левчето, да не говорим за бутиковите паркинги на властимащите от затворени улици - на общината, на съда, на МВР!
    • Да
      Да
      19 0
      18:44, 30 юли 2021
      Никой не санкционира неправилно паркиралите-няма полиция
  • 13
    Ор
    Орфеец
    46 0
    16:26, 30 юли 2021
    Г-н Манджуков,мойте уважения към вас,относно личността ви и съответно длъжността ви ,но не съм съгласен с вас .
    Вчера пътувах с тройбуса (108) по линията от жилищен квартал (пиша ЖИЛИЩЕН,а не махала Орфей) и при 38° на сянка ,тролейбуса който е "НОВ" (аз знам че е втора употреба от Република Чехия- рецеклиран),нямаше следните ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЕЛЕМЕНТИ В XXI. Век а те са :
    1-КЛИМАТИК - хората бяха с маски,но нямаше никаква вентилация ,с която пътуващите да бъдат в превозно средство ,в което един пътник да се чувства комфортно и ЗАЩИТЕНО.
    2- Нямаше , абсолютно никакво следене за спазване на дистанцията на пътниците,понеже имаше Ватман,но не и Кондуктор (може би човека е имал някаква работа,и нямаше такъв служител)
    Е,г-н Манджуков,аз пътувам често в различни райони на страната, и мога да ви кажа,че моят роден и любим Хасково,освен,че е много,ама много изостанал,освен,че има много малко хора в града,понеже вече близо 15 години не се прави никакво насърчаване за развиване на града,освен ,че от скоро видях,специализиран автомобил за миене на улиците и булевардите в Хасково от времето на другаря Тодор Живков ( за разлика във Варна и в Бургас,се мият всеки ден по този начин,а не се плащат на оператори - роми да мъкнат маркуча и да мият),смея да кажа,че Тролейбусен Транспорт трябва да се РЕКОНСТРУИРА ОСНОВНО,като се започне първо със личният състав,да могат да говорят БЪЛГАРСКИ ЕЗИК,а не да завалват на турско наречие.
    Моля, уважаеми Г-н Манджуков,обърнете внимание,колко хора чакат на спирките на линия 408 и стрували си да се прави "частичен" ремонт.
    Забележете,че в диапазона през делничен ден за времето от 07:25-07:50 има големи тапи от леки автомобили,понеже гражданите, работещи в Хасково,предпочитат да се движат личните си автомобили,защото се групират,намеквам директно за цената на билета и съответно за услугата на фирма " Тролейбусен Транспорт".
    Що се отнася за паркирането "Синя Зона" ,забелязвам ,че служителите си имат райони,които ги сменят на две седмици,раздадени са им устройства за следене на СМС плащането,НО,мисля,че не е необходимо да се увеличава синята зона,понеже,тогава я сложете във всеки квартал на Хасково ( от бул.Съединение до кв.Болярово и от бул. Освобождение до Ж.К. Орфей ,ама всяка улица и всяка отбивка!
    Предложете на заседанието , всички отдадени паркинги под наем да се изземат (предварително да се приключат договорите за наем) и сложете там да работят за Община Хасково,като си стой същите граници на "Синята зона",която е към момента.
    Благодаря предварително,ако го прочетете това мое предложение и наблюдение.
  • 14
    Ха
    Хасковлийка
    16 -1
    18:16, 30 юли 2021
    Бих искала да знам кога точно ще е това маркиране на "Синя зона"? В момента маркировката е изтрита в целия град. Масово се паркира на 2 места, защото не са обозначени. Губещият в случая е "Тролейбусен Транспорт", защото реално се плаща 1 място, а се заемат 2.
    Хубаво, гражданите ще даваме пари за паркиране, но и вие се постарайте да поддържате паркоместата.
    • Ди
      Дидко
      4 -10
      18:21, 30 юли 2021
      Коя си ти, че искаш да знаеш.? Една пияница? Марш... Виж коментара
  • 15
    Ст
    Стефан
    19 0
    19:18, 30 юли 2021
    Няколко пъти предлагам паркоматите да издават билетчета и за по-късо време от 1 час. Много често ми се налага да ходя до централна поща и за 3 до 6 мин (колкото да пусна едно писмо) трябва да плащам пълна такса за 1 час. Естествено, че ще се опитам да шикалкавя. Синята зона е много добро решение, но то трябва да е гъвкаво и да се прилага адекватно на потреблението.
  • 16
    Пр
    ПРЕСТАНЕТЕ ДА КРАДЕТЕ ПАРИ
    15 0
    20:31, 30 юли 2021
    ТОВА Е РАБОТА НА ОБЩИНАТА НЕ НА ВАШАТА ФИРМА!!!!
    Престанете да крадете пари и никакви кредити, иначе ако ви пуснат ще си ги вземите за вас парите тайничко знаем всичко
  • 17
    Ха
    Хасковлия
    21 -1
    20:35, 30 юли 2021
    Предлагам до Глинени гърнета да се обособи - Синя зона !!!
  • 18
    По
    Порчо
    17 0
    20:51, 30 юли 2021
    Малко са им кражбите и високите данъци и такси, чрез които си гласуват огромни за малък град, като Хасково заплати.
    Не се наядоха! Отворили са усти по-големи и от узунджовския дерибей.
    Защото знаят, че скоро заедно с ******* ще отидат в миманса.
    • 13
      134
      14 0
      22:50, 30 юли 2021
      Никъде няма да иде дебелата П У м А тя е като коркова тапа -ще се прхвърли в друга партия и пак ще ближе г ъ з о в е.
  • 19
    Ив
    Иван
    28 0
    21:50, 30 юли 2021
    Разширете “Синята зона” и включете цялото дясно платно на бул. Раковски в посока центъра от кръговото до кръствището с ул. Дунав! Така и така си е винаги заето заради колите пред кръчмата и всички институции са абдикирали от разрешаване на въпроса, поне да носи и приходи това неудобство!
    • 13
      134
      16 0
      22:53, 30 юли 2021
      Там точно не може миризливата кръчма е на п у м а - не се пипа на същества от нашето стадо.
  • 20
    Дж
    ДЖИНА ДАРАКЧИЕВА
    24 0
    22:12, 30 юли 2021
    Господа управници! Моето уважение, ама съвсем ни взехте за мезе! Едното дружество си избива авариите и вдига цената на водата за сметка на потребителите , а другото тегли кредит и ще си го плаща за сметка на гражданите като увеличава цените на услугите си ! Какви са тези решения ваши? Не сте ли избрани и изпратени от нас там, за да защитавате нашите интереси? Какъв е този асансьор 50 хил лева на кредит, който ще се изплаща от нас? Ами като нямат условия да изнесат продажбата на билети и карти в общината! Там има условия, има служители, има и каса.
    • 32
      321
      1 0
      11:01, 2 авг 2021
      Г-жо Даракчиева,много сте права,но забравяте,че това са псевдоръководители,свикнали цял живот да отчитат дейност,забравяйки че предприятията до чието ръководство са се докопали са създадени да подобравят условията на живот на хората,а не да ги доят за щяло и нещяло.Колкото до асансьора и ремонта на етажа,най вероятно се мисли за удобствата на ръководството,а не на гражданите.
  • 21
    ИК
    И ко
    17 0
    22:47, 30 юли 2021
    Поредната глупост измислена от този долен продажен кмет.
  • 22
    До
    До Дидко
    10 0
    01:11, 31 юли 2021
    Аз съм една от тези, които редовно, целогодишно плащат за "Синя зона", така че имам право да получа отговор на въпроса си.
    Като чета коментара ви, пияницата сте вие (макар, че не заслужавате вежливо обръщение).
  • 23
    24
    246
    7 -3
    03:05, 31 юли 2021
    Трябва да забранят тролеите защото никой не се вози вече и няма сметка в това.Хора неостанаха в града.Или пък всеки с колата си.
  • 24
    Sl
    Slayer
    3 -4
    08:31, 31 юли 2021
    Ще плащате хаскофски селяни!!!😀 😀 😀
  • 25
    Lu
    Ludmilla
    1 0
    19:47, 31 юли 2021
    При тези задръствания, ако направите още синя зона по булевардите, по добре спрете движението.
  • 26
    Ал
    Албен Помаков
    1 0
    16:11, 1 авг 2021
    Споко мили съграждани,още какво изненади съм подготвил.Вдигнах цената на скобата,разширявам синята зона.Ше пусна и трите паяка да вършеят на по-високи цени.Смятам да вдигна синята зона на 1.40 че нещо все няма места като се спусна от Хисаря в центъра.Много кола,много нещо.Идеи има много,но едно по едно,да не избързваме времето е наше.
    • 11
      111
      1 0
      11:08, 2 авг 2021
      Давай,сега ти се е паднало!От управници като тебе,само идеи за събиране на пари,могат да се очакват.Важното е да оправдаем заплатата.
Последни новини