От х:

Днес в x:

Подредиха изложба-базар в подкрепа на болни димитровградски деца

Коледна изложба -базар бе открита снощи в зала "Асен Крайшников"

Коледна изложба-базар в подкрепа на шест димитровградски деца, болни от диабет бе открита снощи в зала "Асен Крайшников". Инициативата е на Дружеството на димитровградските художници 2010, с подкрепата на КДК и Общината.

18 автори излагат свои картини, ръчно изработени приложни изделия, дърворезба, бижута, кожа и др. Сред тях са имената на Светла Шивачева, Даниела Русева, Ангел Ганчев, Здравко Нейчев, Жеко Димитров, Кънчо Кънев, Яна Димитрова, Михайл Нейчев, Ивайло Иванов, Вълю Ненов, Диляна Гогова, Георги Георгиев, Веселина Русева, Надя Бориспасова, Антония Христозова, Христо Тилев, Александър Киферов, Иванка Боева.

Място в изложбената зала се намери и за квилинг произведенията на Георги Йорданов от Дневния център за възрастни с увреждания, за когото Dimitrovgrad.bgvesti.net писа преди две седмици.

Набраните от продажбата на творбите средства ще отидат за закупуване на храна за диабетици, която ще бъде предоставена на нуждаещите се Михаил, Атанас, Радослав, Делчо, Лъчезар и Ани.

Имената на болните деца местните художници издирили с помощта на д-р Атанасова, поясни Ангел Ганчев. Той призова димитровградчани да бъдат съпричастни и да помогнат с покупки благотворителната кауза.

Изложбата откри председателят на ПК по култура и вероизповедания към Общинския съвет Христо Цветков. Тя ще остане на разположение на димитровградчани до 29 декември.

Произведения на приложното изкуство, картини и дърворезби показва изложбата

Икони и дърворезба са част от произведенията
Изложбата ще остане отворена до 29 декември в зала "Асен Краешников"

Творби в зала "Асен Крайшников" изложи и Георги от Дневния център за възрастни с увреждания

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини