От х:

Днес в x:

Махалата пропусна безплатните прегледи в АГО

„Република“ пропусна нещо безплатно - прегледите в АГО Хасково, които се осъществиха от 16 до 18 декември включително. Обикновено контингентът от Махалата е първи на подобен род мероприятия, иначе не се сеща за профилактика. Липсата на мургав наплив обаче е спомогнал за по-големия брой прегледани дами.

За 3-те дни на гинекологичните прегледи през АГО минаха общо 60 жени, по 20 за всеки от 2-та часа на ден. За щастие повечето от тях се оказали здрави или с минимални проблеми, решими с медикаментозно лечение. Някои са били преглеждани и с ехограф. Напливът се обяснява както с грижата за здравето, така и със заобикалянето на големите опашки за направление от личния лекар.

Цели 78 души преминаха през хасковското Очно за периода 16-19 декември. Хората на д-р Тянков са открили 4 глаукоми, 5 диабетни ретинопатии и 7 катаракта. В единични случаи е имало и корекция на диоптъра.

18 деца са били прегледани от д-р Атанас Паунов, шеф на Детско отделение. Всички мъници са били с респираторни заболявания, но не имало нито едно със сериозно състояние, изискващо хоспитализация. Впрочем нито един от 156-те прегледани в трите отделения не е бил насочен за лечение в болница. Изглежда изпращаме 2013-та в добро здраве.

Прегледите бяха в рамките на коледната инициатива „Отворени врати в МБАЛ-Хасково“.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини