От х:

Днес в x:

Младежи студуват, за да спасят от студ изоставени старци

Ерсой Юсуф моли Мария Банева да вземе поне нещо срещу дарението си


Коледен базар в помощ на изоставените, най-вече възрастни хора, организираха на площад "Атлантически" младежите и девойките от Защитеното жилище в Хасково. Те посветили 3 седмици от времето си за изработване на бижута на коледния дух - украси, сувенири, играчки за елха. Резултатът бе впечатляващ, понеже бяха изработени с подръчни материали. Към символичните цени Петър, Галина и Ерсой прибавяха напълно безплатно и късметчета за здраве и любов през новата година. Стоплени от слънчевите усмивки на децата, хасковлии поспираха в студа, за да направят своето дарение. Една от първите бе Мария Банева, която остави всичките си налични пари срещу скромно подаръче, оценено едва на 50 ст.

Идеята тръгнала от една потресаваща среща. 18-годишният Ерсой Юсуф вървял веднъж из хасковските улици, когато срещнал плачещ възрастен човек. Той молел просто някой да го подслони за през нощта. На момента Ерсой не можал да помогне, но после се върнал заедно с приятелите си от дома да потърсят човека. Така и не го открили. Тогава се родила идеята да съберат пари за възрастните хора на Хасково, към които животът е бил суров. Не искали да са подаяния, затова решили да изработят коледни украси.

Към инициативата им на драго сърце се включили и децата от дом „Асен Златаров“, възпитаниците на дневен център „Марина“ и дневния център за възрастни хора на „Георги Кирков“. Събраните средства ще се дарят на институциите, които могат да помогнат на самотните и изоставени възрастни хора.

Г.Христов

Хората отделяха кой каквото може за каузата
Мястото е на пл. "Атлантически" пред старата часовникова кула
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини