От х:

Днес в x:

Млади огнеборци с благодарствен плакет за кмета на Свиленград

Кметът на Свиленград Георги Манолов получи благодарствен плакет от  младежкия противопожарен отряд „Млад огнеборец”. С жеста учениците благодариха на градоначалника за подкрепата му в спортната им дейност през изминалата година.

Младите огнеборци завоюваха първи места в едни от най-престижните национални и международни състезания, на които успяха да се представят с финансовата подкрепа на кмета.

Специалният плакет с надпис "Г-н Манолов, благодарим ви, че сбъднахте мечтите ни!" младежите му поднесоха на среща в залата на администрацията и му показаха многобройните си трофеи – златни купи за първите места от всички държавни първенства през годината.

2013 е  най-успешната година за свиленградския отбор по пожароприложен спорт. В състава му влизат 15 състезатели на възраст от 11 до 16 години, ученици в СОУ „Д-р Петър Берон”. След като спечелиха първото място на областно първенство, „Млад отнеборец”, младежите  станаха и абсолютен републикански шампион. Отрядът завоюва първите места във всички дисциплини на републиканското състезание в КК „Албена” .

Свиленградчани регистрираха републикански рекорд в пожароприложния спорт. Те представиха България и на Международно състезание на спасителите в град Милюс, Франция. Там влязоха в първата десетка, позиция, постигната за първи път от българи. 

През 2014 г. младите огнеборци на треньора Ивелин Тонев ще се явят на състезание в руската столица Москва. Кметът Георги Манолов ги поздрави за отличната им спортна дейност и ги увери, че ще продължи да подпомага изявите им.

Мая Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини