От х:

Днес в x:

Огнена разправа с „Дрогата“, все имало защо

Младият мъж, който бе подпален тази сутрин

Умишлен пожар в малките часове на деня стресира обитатели на блок 9-ти на ул. „Патриарх Евтимий“ в Димитровград. Към 3.45 тази сутрин лумнала врата на апартамент на 5-я етаж. Огънят се разпространил в цялата етажна клетка и откъртил огромни парчета мазилка от стълбището и стените. Саждите окадили цели два етажа. Пламъците пък проникнали зад дървената врата на атакувания апартамент и обгорили обувките зад нея. Част от теракота в антрето бе напукан. 29 годишен обитател на жилището започнал да гаси, докато пристигне пожарната. Огледът, предприет от огнеборците, разкрил любопитни неща. Вратата била обилно полята с бензин от 10-литрова пластмасова бутилка. Стопените й остатъци били на площадката между 4-я и 5-я етаж. Неизвестният подпалвач първо полял вратата, после направил пътечка със запалителната течност и драснал клечката. Действал е набързо и „непрофесионално“. Зарязал е бутилката с бензина и, както се оказва впоследствие, мобилен телефон със сим карта, изтърван точно пред подпалената врата.

Собственик на апартамента е Георги Петков и първоначално 29-годишният мъж, който отвори вратата, не отрече, че се казва така.
Обясни, че наскоро се върнал от чужбина, но щял да ходи пак. Там била майка му. Живеел сам, не дължал пари на никого. На въпроса как си обяснява палежа обаче процеди през зъби “все има защо“.
Оказа се, че не спял по време на палежа. Като усетил процеждащия се пушек и пламъци през вратата, побързал да отвори. Освен, че се поопърлил обаче, не видял никого. На въпроса защо е бил буден по това време, отвърна със загадъчна усмивка.

Блоковата клюка обаче извади наяве няколко версии. Според една от тях, мъжът който обитавал жилището, имал красноречивия прякор „Дрогата“. Не стана ясно обаче дали се касае за собственика. Защото дългогодишни комшии твърдят, че да, майката на Георги наистина е в чужбина, но той самият не бил гурбетчия, бил женен и работел в химическия комбинат. Живеел на друго място, а жилището на „Патриарх Евтимий“ било дадено под наем. Младежът, който бил там сега, често се прибирал късно вкъщи, придружаван от гости или гостенки.
Квартирантът не отрече възможността инцидентът да е предизвикан заради жена. Не изглеждаше много изненадан от случилото се, както повтори - „Все има защо“.

Г.Христов

Мъжът, за който не е ясно дали е квартирант или собственик, показва откъде е тръгнал пожара
Вратата е била залята с бензин и запалена
Още по-пострадало е стълбището, както и съседни врати
Пожарът изкарал акъла на част от съседите

Засегнатите изтупват засегнатата покъщнина
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини