От х:

Днес в x:

Гонят майките с полиция от сесията на Обс

След като поздравиха кмета за много събрани дарения, му "подариха" и "малкия Иванчо"

"Избраниците" на народа не можаха да заседават в негово присъствие. Хасковският общински съвет повика полиция за да се отърве от десетките протестиращи майки с деца, които пожелаха да се възползват от конституционното си право и да наблюдават сесията на местния парламент. Пред общината пък се бяха събрали стотици родители. Те протестираха срещу готвеното гласуване днес на докладната на кмета Георги Иванов за вдигане на таксите на детски градини от 50 на 70 лв.

Някои от събралите се на протеста още в 8 часа/сесията започва в 9/ пожелаха да се възползват от законното си право да слушат наживо дебатите в пленарната зала. Председателят на Обс Иван Иванов обаче призова общинска полиция да си влезе в правомощията и да въведе ред в залата. Началото на сесията е отложено.

Хаосът бе подсилен и от няколко човека с мегафони, които викаха оставка. Това в един момент създаде невъобразим шум и суматоха. В бунта на майките се бе включил и популярният журналист, а сега политик Николай Бареков. Именно той призова бащите доброволно да напуснат сградата на Обс, за да не става хаос, а протестиращите да бъдат обвинени в нарушаване на обществения ред. Бащите напуснаха, макар да се предполага , че и те имат правата на останалите хора. В хаоса е трудно да се каже кога ще започне злополучната сесия. Очаквайте повече подробности по-късно. 

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини