От х:

Днес в x:

Починалият във „Военна рампа“ сириец дошъл от Харманли

Сириецът, който почина скоропостижно миналия ден в имиграционния център “Военна рампа“ в София е пристигнал там от лагера в Харманли, където се е водил по ведомост. Това обяви шефът на Агенцията по бежанците Николай Чирпанлиев.

Смъртният случай с 32-годишния мъж от Сирия вдигна на крака десетки чужденци във “Военна рампа“, които излязоха на двора в знак на протест срещу условията, в които ги държи държавата ни.

Според близките на починалия причина за кончината му е, че той не е получил навреме медицинска помощ. Имаше твърдения дори, че мъжът е измръзнал, но лекарите посочиха като причина за смъртта му инфаркт.

Заради трагичния случай вече е разпоредено до броени дни в бежанските центрове у нас да бъдат осигурени постоянни лекарски дежурства. Ще бъдат назначени лекари на щат там, където няма постоянно медицинско лице. Ще помагат и доброволци от различни лечебни заведения, както и от "Лекари без граници".

За изминалото денонощие на зелена граница между Турция и България нас са заловени 16 нелегални, всички граждани на Сирия.

След предприетите мерки за ограничаване на миграционния натиск, продължава тенденцията за намаляване на мигрантите на българо-турската граница, коментират от МВР.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини