От х:

Днес в x:

Гимназисти опознаха града си в забавна игра

Един проект, много ентусиазъм и за късмет-хубаво време.

Гимназисти от 6 хасковски училища запълниха петъчния си следобед по забавен начин и опознаха повече града си чрез игра навън.

Школниците се включиха към проекта “Корените дават крила“, финансиран по програма Младежта в действие по инициатива на Школата по етнография към Младежкия център, с ръководител Нели Арнаудова.

Младите хора от 9 и 10 клас се разпределиха на произволен принцип в отбори от по 2 момичета и още толкова момчета. Според регламента по предварително изтеглен жребий и избран маршрут тимовете да обиколят 6 забележителности- географски и исторически.

Още на старта в паркчето пред Младежкия учениците получиха първия си въпрос:Познаваш ли Хасково?

След бърз преглед по картата на града, тя трябваше да се ориентират за маршрута си.

Стигайки до обекта обаче младите хора трябваше да приемат дадено предизвикателство, синхронизиращо с мястото, където се намират. Отборът, който по маршрут трябваше да мине през Кирковото училище, например, трябваше да изиграе в двора на популярната днес като Синята къща право хоро.

Изпълненията на отборите оценяваха връстниците им от етнографската школа. В крайна сметка обаче победители са всички, защото излязоха от играта повече знаещи и обичащи родния си град.

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини