От х:

Днес в x:

Данъчен ни взима парите с усмивка, предлагат го за награда

Мария Стоева

Новобранката Мария Стоева е предложена от хасковските данъчни за „Служител на годината“ заради отличните си резултати по прибиране на пари от закъсали длъжници на хазната. Наградата се присъжда от националната НАП за 10-ти пореден път по повод професионалния празник на бирниците – 16-ти ноември. Тогава е денят на свети Матей, който наред със светостта си, данъчните имат за първия събирач на данъци в човешката история. Затова и го считат за покровител на работещите в приходната агенция.
Що се отнася до Мария, тя едва ли ще стане „Служител на годината“ в България, понеже хасковският офис има непосилна конкуренция в лицето на огромните дирекции от София, Пловдив, Бургас и пр, но признанието на колегите и, я прави №1 поне в Хасково. Номинацията и е в резултат на вътрешно гласуване от отделите „Обслужване“, „Контрол“, Събиране“, „Обжалване“ и „Обща администрация“. Самата Стоева работи в „Събиране“. И събира добре.
Само за първите десет месеца на тази година, Мария е изпратила 1 239 покани за доброволно изпълнение, издала е 277 постановления за налагане на обезпечителни мерки и 144 разпореждания за временно разрешение за неотложно плащане. В резултат на навременните й действия, по издадените покани за доброволно изпълнение са събрани над 4,5 милиона лева просрочени задължения.
Служителката е една от новите в НАП-Хасково – работи там едва от 2007-ма година. Данъчните я харесали по програмата „Старт в кариерата“. За нея колегите й казват, че с вежливостта и търпението си успява да пречупи и най-сърдития длъжник.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини