От х:

Днес в x:

Въртим Гергьовденското агне 6 дни, почиваме по-дълго и за Коледа

Почивката тази Коледа ще е по-дълга, а Гергьовден, следващата година, почти ще завърти седемдневието, реши на днешното си заседание правителството.

От пресслужбата на МС уточниха, че 23 декември 2013 г./понеделник/ ще е почивен ден. За сметка на него обаче 21 декември /събота/-ще е работен. По този начин ще се избегне двукратното накъсване на почивни и работни дни около Коледа. Така дефакто Коледната почивка ще е от 22 -ри до 26 -ти декември.

С решение на Кабинета миналата година 31 декември 2013 г. /вторник/ беше обявен за почивен ден. Той ще се отработи по-рано- на 14 декември / събота/.

Оставащите след Коледните празници 27 и 30 декември ще са работни дни, защото по това време повечето предприятия приключват финансовите си отчети за годината.

Кабинетът одобри и Календарът за почивните дни през следващата година. През 2014 г. официалният празник 1 май – Ден на труда и международната работническа солидарност, е в четвъртък. Следващият ден по календар – петък, 2 май, ще е работен, реши още правителството.

Официалният празник 6 май – Гергьовден, Ден на храбростта и Българската армия, се пада във вторник, а предишният ден – понеделник, 5 май, е работен ден. Ще се работи и на 31 декември 2014 г., който се пада в сряда.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини