От х:

Днес в x:

Фермери блокират границата с Турция

Десетки литри мляко бяха изсипани на асфалта от животновъдите при протеста им през 2009 г. край с. Горски извор

Животновъди от цялата страна се канят да блокират днес по обяд границата с Турция при ГКПП Капитан Андреево. Акцията е в знак на протест заради неизплатени субсидии в бранша.

Няколко дни след като фермерите завардиха магистрала „Тракия“ и пътя Пловдив-Карлово и бяха подгонени от полицията, сега са категорични, че няма да отстъпят. Аутобан „Марица“ ще бъде с блокирано движение поне за час.

"Сигурно ще бъдем притиснати отново от жандармерия и полиция, но това не ни притеснява. Колкото полицията е на държавата, толкова е и наша", коментира тази сутрин шефът на Асоциацията на българските животновъди Бойко Синапов.

Фермерите настояват да получат обещаните субсидии за сектора, както и да има пълна прозрачност при отчета на средствата през следващата година. Според тях само така ще има яснота какво ще се случва с българското животновъдство през 2014-а.

До 20 октомври българските стопани трябваше да получат 70% от полагаемите им се субсидии, а в края на януари и останалата част от сумите. До момента те са получили само 40 на сто от средствата.

Екип на Haskovo.net следи събитията по границата. За развоя им очаквайте репортаж от мястото по-късно.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини