От х:

Днес в x:

Жандармерия блокира Мезек за касапина на Вики, хванаха го гърците

Близо денонощие свиленградското село Мезек беше под обсадата на жандармеристи, полицаи и граничари. Почти 150 униформени са проверявали къща по къща по сигнал, че нападателят на Виктория Христова - Салахедин Бин Аладин, се укрива в граничното селце.

Алжирецът, който е от няколко месеца в България и чака статут на бежанец, беше издирван за инцидента, при който 20-годишната студентка Виктория беше намушкана неколкократно с нож в денонощен магазин на ул. "Пиротска"в София. Момичето работело там като продавачка.

В понеделник властите реагирали на сигнал, че алжирецът се намира в Пловдив, където е пристигнал в неделя с такси. Бин Аладин обаче се измъкнал от блокадата и отпрашил към гръцката граница в района на Свиленград,откъдето трябвало да продължи към Гърция и Кипър, съобщи на брифинг днес главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Бежанецът обаче отново успял да се изплъзне от преследвачите. При постъпилата информация, че се укрива в Мезек е направена блокада на селото, а служители на "Гранична полиция" са блокирали границата.

 

Нашите хора не бяха притеснени, защото успях да ги предупредя, че в къщите им ще влизат полицаи. Реагираха спокойно. Около 150 униформени преровиха селото къща по къща. Беше вече по тъмно. Хората се бяха прибрали по домовете си“, коментира кметският наместник на с. Мезек Димитър Петков. Селският управник обясни, че беглец в района им не е хващан поне 20 години.

В селото живеят около 200 души, уточни той. В издирването на алжиреца са се включили и ловците от местната ловна дружинка. През цялата нощ на постове в Мезек са останали жандармеристи, обясни още Петков.

В 20.40 ч. снощи гръцките власти са сигнализирали българските си колеги, че са задържали в района на Орестиада издирвания алжирец, на 5км. от българско.

В момента младежът се извозва до София, където ще бъде разпитан.

Главният секретар на МВР допълни още, че е задържан  и негов помагач в София, който е осъществявал логистиката по транспортирането му извън границата.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини