От х:

Днес в x:

Забранен паркинг подпали две коли

Фордът бе още на мястото където бе паркиран снощи

Два подпалени автомобила, един от които става само за скрап, е равносметката от снощен пожар на ул. „Епископ Софроний”, непосредствено до питейното заведение в близкия парк. Мястото до него е любим паркинг за посетители, собственик и приятели въпреки очеизваждащите знаци, забраняващи паркирането. Тях видял и водачът на Форд със сливенска регистрация, на който му се наложило да се отбие до близкия хранителен магазин. Митко Бъчваров толкова бързал да тръгне от забраненото място, че оставил колата на контакт. В заведението обаче попаднал на стар другар от миналото и се отдали на няколкоминутна раздумка. През това време обаче стартерът дал на късо. Пред очите на собственикът Форда почнал да пуши, после лумнал като факла. Не стига това, ами колата тръгнала от само себе си напред. Да прави компания на забранено, на мястото било паркирано и лъскавичко БМВ. Фордът се забил в него, а огънят се прехвърлил в задната част на „бавареца”. Намесата на пристигналите пожарникари обаче отървала втората кола от огнената клада, както и съседните, също паркирани на забранено коли. Спасена била и дървената постройка на питейното заведение. Светкавичната поява на огнеборците била ключова-пристигнали за три минути и след още 2 угасили всичко, категорични бяха очевидците.

На форда обаче нямаше какво да се спасява-освен купето е напълно унищожен и двигателя. По ирония на съдбата, едно от малкото невредими неща в колата бе така и неизползвания пожарогасител, който се мъдреше в багажника.

Към обед днес потърпевшия Митко Бъчваров дойде да прибере останките от колата си. Оказа се че човекът пострадал в снощната клада. Лявата му ръка била обгорена, докато се опитвал да направи нещо, за да спаси возилото си.

Г.Христов

Колата изглеждаше сносно отвън, докато не се погледне отвътре
Късото е тръгнало от стартера
19.50 снощи. Пред пламтящият форд е имало БМВ

Пожарогасителят бе едно от малкото оцелели неща в колата
Митко Бъчваров
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини