От х:

Днес в x:

По 7 мераклии за шефския стол в 2 хасковски школа

7 са мераклиите са шефския пост в Механото

Небивал наплив на мераклии за школски директор беляза днешния последен ден от срока за подаване на документи за 4-те вакантни длъжности на училища в Хасково. От близо половин година без титуляр са хасковските гимназии по механо и електротехника „Стойчо и Кица Марчеви“, гимназията по автотранспорт „Никола Вапцаров“, димитровградската професионална гимназия „Капитан Петко войвода“ и харманлийското помощно училище. По информация на Haskovo.net за хасковските училища са постъпили по 7 ( ! ) кандидатури, също толкова или с една по-малко са кандидатите за димитровградската гимназия и едва двама са мераклиите за поста в Харманли.

Конкурсът за директори бе обявен от министъра на образованието проф. Анелия Клисарова на 3 септември, а обявата бе публикувана в сайта на РИО Хасково на 19. 09. Едномесечният срок изтече на 19.10., но понеже бе почивен ден, документи се приемаха до 17.30 часа на 21-ви.
Изискванията по конкурса са либерални. Кандидатите трябва:
1. Да са български граждани.
2. Да не са осъдени на лишаване от свобода с влязла в сила присъда за умишлено престъпление, да не са лишени от правото да упражняват професията си и да не страдат от заболявания и отклонения, които застрашават живота или здравето на децата и учениците.
3. Да не им е налагано дисциплинарно наказание „уволнение” или договорът им е бил прекратен заради: „липса на качества на работника или служителя за ефективно изпълнение на работата“ , в едногодишен срок преди подаването на документите за конкурса.
4. Да притежават диплома за завършена образователно-квалификационна степен на висшето образование „бакалавър” или „магистър”.
5. Да притежават специалност от дипломата за висше образование, позволяваща им да изпълняват нормата за задължителна преподавателска работа като директор.
6. Да имат не по-малко от 3 години учителски трудов стаж

Компютърната грамотност и владеенето на чужд език е препоръчително.
Няма специално изискване за поста „директор“, вероятно защото се подразбира, че всеки в сферата на образованието става за директор, ако бъде назначен за такъв.
Конкурсът се провежда на три етапа - по документи, писмен изпит - тест и интервю.
В надпреварата ще се пуснат бивши и настоящи директори от хасковско или учители от училищата, но и външни кадри. Изненадващо обаче, някои от считаните за сериозни кандидатури, не подадоха документите си. Така например вр.и.д. инженер Стоянка Петрова не си е подала документите за директорския пост в Автото. За нейният стол се готви заместник-директорът Валери Славов. В останалите училища временните директори участват в надпреварата.

Конкурсът трябва да се проведе в края на този месец.

Г.Христов

Оттеглянето на Соня Добчева/вляво/ поради небивали мераци към стол №1 в Автото
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини