От х:

Днес в x:

Удължиха присъдата на изнасилвач, посегнал пак

Благой Костадинов

2 години и половина затвор за опит за изнасилване получи Благой Костадинов, който вече има подобна присъда.

В средата на октомври миналата година 31-годишният мъж налетял на 39-годишна жена в общинско общежитие в Димитровград. В нетрезво състояние Благой влязал в стаята на по-възрастната от него жена и започнал да я опипва. Тя успяла да излезе на терасата и се разкрещяла. Нейна съседка видяла сцената, чул и пазачът на сградата. По-късно потърпевшата подала жалба в полицията, а нападателят е задържан.

По това време обаче Благой имал вече наложена присъда, също за изнасилване, произнесена от старозагорския съд. В началото на 2012 г. магистратите му наложили 2-годишно условно наказание с 4 г. изпитателен срок.

Само няколко месеца по-късно Благой отново се проявил и е предаден на съд. Димитровградският районен съд го оправдава по обвинението в опит за изнасилване и го осъжда само за блудство. Наложено му е наказание 2 г. затвор като му е приспадната и старата присъда от 2 г.

При обжалване пред Хасковския окръжен съд присъдата е изменена и наказанието е завишено. Магистратите го признават за виновен в опит за изнасилване и му увеличават решетките с 6 месеца.

Присъдата подлежи на обжалване пред ВКС в 15-дневен срок.

Благой Костадинов влезе в медиите в началото на 2012 г., когато на Йордановден извади кръста от водите на река Марица. С разпятието в ръка тогава, той тържествено извика "Да живее ГЕРБ и Бойко Борисов".

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини