От х:

Днес в x:

Хванаха 39 кила тютюн за пране

Тютюн за пране

39 килограма безакцизен тютюн заловиха днес гранични и митнически служители на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция митници. Тютюнът е бил укрит в опаковки от реномирани марки прах за пране. Понеже това е поредния случай на контрабанда под подобно прикритие, митничарите вече шеговито наричат пратките „тютюн за пране“. Бил от високо качество, нарязан и готов за пушене. Бил в достатъчно количество за 39 000 цигари. Неплатеният акциз възлиза на 5 928 лева, изчисляват от Агенция „Митници“.

Контрабандният тютюн бил засечен при проверка на микробус с пловдивска регистрация, пътуващ от Турция за България. В него имало 9 пътници. Трима от тях обаче били познати със системната си контрабанда през границата. И сега не било по-различно – именно в техния личен багаж бил открит никотиновия прах за пране. Две жени от Пловдив са пренасяли по 10 и 9 кг тютюн за пушене, а в личния багаж на мъж от Нова Загора са намерени 20 кг . Контрабандният тютюн бил укрит във фабрично изработени полиетиленови торби с надписи за прах за пране.
Рецидивистите са предадени на Окръжна прокуратура - Хасково. От началото на годината до момента в Митница - Свиленград са образувани 186 досъдебни производства, свързани със системни нарушения с акцизни стоки.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини