От х:

Днес в x:

Световен шампион контузен заради тясна зала

Световният шампион Тихомир Баротев се налага да играе с контузии

Задълбочаващи се травми тормозят световния шампион по аеробика Тихомир Баротев, състезател на хасковския клуб „Виолена“. С две болни пети и възпалени сухожилия, момчето продължава да печели титли и медали, както на националния турнир в Боровец през почивните дни. Тихомир стана №1 при двойките с Минна Ангелова и сребърен медалист на индивидуалното съчетание. Въпросът е, че тези медали могат да секнат, заради промяна в правилника на аеробиката.

От тази година изискването е съчетанията да се играят на квадрат 10/10 метра. Залата на „Виолена“ обаче е със скромните 7/7 и проблемът е, че в града няма много други подходящи зали. „Понякога състезателите ми направо се удрят в стените, когато съчетанието изисква приземяване до крайната линия“, обяснява треньорът Теменуга Илиева. Обичайните залитания тук означават удар в бетона. Интензивните натоварвания на по-малки от необходимото пространства, обаче води до допълнителни натоварвания на стави и сухожилия, а в случая с Тихомир и до задълбочаване на недоизлекувани контузии.

Няма как да печелим медали, камо ли световни титли, ако тренираме по старите правила, смятат от "Виолена". А там се целят в призовите места на всяко състезание, включително и Европейското първенство в френския град Аркез на 4 ноември. Състезателите на хасковския клуб са гръбнакът на националите при децата и юношите.

Местните надежди загряха за Европейското с турнира в Боровец и се върнаха по традиция с една торба медали. Истински фурор предизвика най-малката участничка - ученичката от ОУ „Климент Охридски“ Десислава Димова. При 7-8 годишните тя стана шампионка в тройка с Деница Колева и Дияна Георгиева, а на индивидуалното остана със сребърен медал, защото .... е дебютантка. В същата група Деница Колева се пребори за бронзовия медал.

Бронз завоюва и 5-ицата при 9-11-годишните в състав Яна Колева, Сара Димитрова, Дияна Хаджиангелова, Стефи Фарталева и Никола Кабакова.
Ангел Казаков стана шампион при 14-годишните на индивидуално и на двойки с Димана Николова.
Дейвид Касъмов взе сребърен медал , а „групата” Ангел Казаков, Димана Николова, Стела Чанкова, Деметра Лачева и Дейвид Касъмов, макар и сочени за фаворити, останаха 3-ти поради допуснати грешки при изпълнението на трудни упражнения. Грешки, програмирани и от малката тренировъчна зала.

Г.Христов

Десислава Димова/на II място/ бе определена от специалистите като голям талант. На 3-тото място е Деница Колева
Медалистите на "Виолена"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини