От х:

Днес в x:

Скъпотия: 500 лева за един шамар

Овчар от хасковското село Малиново заби най-скъпия шамар в живота си в началото на тази година. Валентин Киряков отнесе глобата от съда в Хасково. Цели две инстанции са се занимали в овчарския шамар почти половин година.

48-годишният мъж се скарал с пенсионера Раиф Юсеин заради 2 дка ливада на техен познат – Митко Ангелов. Уговорката била Валентин да я ползва до края на февруари, а Раиф – от началото на март, когато щял да я коси.

На 3 февруари пастирът пуснал овцете си да пасат, но Раиф се подразнил от гледката – как овцете унищожават бъдещата му коситба. Започнал да ги гони с тояга. Овчарят обаче се намесил в защита на стоката и на ливадата се започнала ожесточена схватка. Освен шамара, пастирът започнал да души с жилава пръчка опонента си, който пък побързал да се освидетелства при съдебния лекар.

Пострадалият завел дело в Районен съд-Хасково и предявил граждански иск за 1000 лв. Магистратите обаче признали само 500 лв.. Недоволният овчар обжалвал пред окръжните магистрати. Съдиите от по-горната инстанция намалили глобата наполовина, но пък присъдили и 250 лева адвокатски разноски. Така шамарът излиза на овчаря 500 лева. Скъпичко.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини